MENÜ

Çöküş: 4-1

İngilizler'in ideal kadrosunun neredeyse yarısı yoktu ama asıl sıkıntı Galatasaray'daydı. İlk düdük çaldı, ev sahibi pozisyonları da golleri de arka arkaya buldu. Prandelli'nin tercihleri geceye damgasını vurdu. Cim Bom, bırakın galibiyeti 1 puana bile yaklaşamadı. Gerçek şu ki, Sarı-Kırmızılılar'ın bırakın gruptan çıkmayı Avrupa Ligi için bile birçok sorunu acilen çözmesi gerek.

Çöküş: 4-1

Şampiyonlar Ligi ilk maçında Arena'da Anderlecht ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Arsenal'a konuk oldu. Memleketlisi Mancini gibi her maça farklı bir 11'le çıkan Prandelli yine geleneği bozmadı! Sivasspor maçının kahramanı Olcan kesiği yerken, Selçuk da ani bir hastalık sonucu kadroda yer almadı. Maçtan bir gün önceki antrenmanın tamamına katılan Selçuk ateşi çıkınca yerini Yekta'ya bıraktı.

3-0'a şükretmek...

90 dakika başlayınca gözüktü ki Prandelli, Londra'ya maç yapmaya değil, Arsenal'ı hücum çalıştırmaya gelmiş. Kendi yarı alanından çıkamayan mor formalılar zaman zaman 8 kişiyle savunmada kaldı. Hatta öyle ki Sneijder son adam olarak takımını kurtarmaya çalıştı. Orta alan olmayınca, forvete zaten ihtiyaç duyulmayınca Arsenal son yılların en rahat futbolunu ortaya koymaya başladı. 22. dakikada Sanchez ara pasında Welbeck'i gördü. Yıldız futbolcu kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yaptı: 1-0. Golde Veysel'in savunmadaki başarısızlığını sanırım Prandelli bir sonraki antrenmanda oyuncularına kasetten gösterecektir. 30'da ise Arsenal yarı alanından gelen topu Chedjou kafayla geriye sektirdi. Welbeck, Melo'dan daha güçlü ve hızlı olunca topu önüne alıp, Muslera'yı mağlup etmeyi başardı: 2-0. Melo'nun bu pozisyondaki başarısızlığı tribün şovlarının çok gerisinde kaldı. İlk yarının böyle bitmesini temenni ederken 41'de Alexis Sanchez farkı 3'e çıkarttı: 3-0. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Tempo düşürdüler

İkinci yarıya Yekta-Hamit değişikliğiyle başlayan Prandelli, Melo ve Sneijder'a daha ofansif bir rol verdi. Fakat bu değişiklik de Arsenal'in futbol oynama isteğini etkilemedi. 52. dakikada Alexis Sanchez savunmanın arkasına yerden oynadı ve topu Welbeck'le buluşturdu. Gecenin adamı düzgün vuruşla farkı 4'e çıkarttı: 4-0. 63. dakikada kaleci Szczesny'in müdahalesi ile Burak'ın yerde kalması sonucu hakem penaltı noktasını gösterirken, kaleciye de kırmızı kartı çıkardı. Penaltı atışını gole çeviren Burak farkı 3'e indirdi: 4-1. Arsenal ise bu dakikadan sonra temposunu düşürdü ve dinlenmeye geçti. Temsilcimiz ise uzaktan şutlarla teselli aradı. Yanlış taktik ve oyuncu seçimiyle bu hezimetin mimarı olan Prandelli skorun başrolünde olmayı başardı. Özellikle ilk yarıda bir sistem oturtamayan Galatasaray uzun yılların ardından Avrupa'da bu kadar silik bir görüntü sergiledi. Mor formalılar, Arsenal'a 4-1 yenilirken, ilerisi için de umut vermedi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ