MENÜ

Periler savaşa hazır!

Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finali garantileyen Potanın Perileri, Mozambik karşısında zorlanmadı. Rahat bir oyun ortaya koyan Millilerimiz performansıyla İstanbul'daki kader maçına hazır olduğunu gösterdi.

Periler savaşa hazır!

Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finali garantilemenin de rahatlığıyla Mozambik’in karşısına çıkan Potanın Perileri, 64-54’le galibiyete gitti, 3’te 3 yapıp, grubunu namağlup lider bitirdi. Coach Ceyhun Yıldızoğlu, Fransa ve Kanada önünde hücumda yaşanan sıkıntı sonrası, Mozambik karşılaşmasını çeyrek finale hazırlık olarak değerlendirdi. Savunmayı geri plana çeken Yıldızoğlu. Takımına daha çok hücum pozisyonları çalıştıran Yıldızoğlu, fazla süre vermediği oyuncuları (Begüm, Tilbe, Tuğçe) sahaya sürerek bazılarını da dinlendirme fırsatı buldu. Beklendiği gibi maça iyi bir giriş yapan millilerimiz ilk 5 dakikayı 13-5 üstün geçti. İlk kez süre şansı yakalayan Begüm (6’da 3 üçlük) dış şutlardan skora katkı sağladı. Mozambik farkı kapatmaya çalışsa da bu bölümde 4 asist yapan Türkiye ilk çeyreği 18-12 önde kapattı. İkinci çeyrekte ribauntlarda rakibine (23/13) üstünlük sağlayan Ay-Yıldızlılar’da 19 yaşındaki Tilbe, birkaç atışı kaçırsa da ilk sayısını buldu. Ay-Yıldızlılar, 15. dakikaya kadar Mozambik’e sadece 4 sayı şansı verirken devreyi de lehine bitirdi: 36-23.

Serbest atışlar yine az!

Bir tek Birsel’in dizindeki ödem nedeniyle süre almadığı maçta tüm takımımız skor üretti. Mozambik’in skoru eritme çabaları yetersiz kaldı, Türkiye her seferinde hücum ritmini artırdığında yeniden farkı buldu ve son bölüme 55-38 önde girdi. 4. çeyrekte de sonuç değişmedi, oyunun kontrolünü elinde bulunduran Potanın Perileri, cuma günü Ülker Arena’da oynayacağı çeyrek final maçına hazır olduğunu gösterdi. Ancak göze çarpan en büyük dezavantajımız yine serbest atışlar oldu. Yine içeri penetre etmeyi çok fazla kullanmadık. 3. çeyrek sonunda Türkiye sadece 1 kez faul çizgisine gitti, maçı da 6’da 4 faul atışıyla tamamladı. Zaten bu 4 isabetten 3’ü ya basket faul ya da sportmenlik dışı faullerden geldi.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ