MENÜ

Neymar'ın babası ifade verdi

Brezilya'nın Santos Kulübü'nden 2013 yılı yazında Barcelona'ya transfer olan futbolcu Neymar'ın transferinde usulsüzlük yapıldığı ve vergi kaçırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında futbolcunun babası ifade verdi.

Neymar'ın babası ifade verdi

Madrid’deki Ulusal Mahkeme’ye taksi ile gelen Neymar’ın babası Neymar Da Silva Santos’un, soruşturmayı yürüten hakim Pablo Ruz’a verdiği ifade yaklaşık iki saat sürdü.

Aynı zamanda Neymar’ın menajeri de olan babasının, İspanyol hakime verdiği ifadede Neymar’ın transferi sırasında Barcelona Kulübü ile yapılan tüm sözleşmeler hakkında bilgi verdiği bildirildi. Oğlunun menajeri olmasından dolayı transferden yaklaşık yüzde 5 oranında bir komisyon alan Neymar Da Silva Santos’un, transferle bağlantılı kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları da yalandığı belirtildi.
Neymar’ın babasının verdiği ifade sırasında, Real Madrid ile ilgili ortaya attığı iddia, soruşturmanın önüne geçti.

İspanyol resmi haber ajansı EFE’nin mahkeme kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Neymar’ın babası ve menajerinin İspanyol hakime "Real Madrid Neymar için Santos Kulübü’ne 150 milyon avro teklif etti ama oğlum Barcelona’yı seçti" dediği iddia edildi.

Barcelona Kulübü, Neymar’ın transferi için 57,1 milyon avro ödediğini duyurmuştu. İspanyol hakim Pablo Ruz, "Neymar olayı" olarak bilinen soruşturmada, transfer sırasında Barcelona Kulübü’nün, Neymar’ın babası ve Santos Kulübü ile imzaladığı 10 sözleşmeyi soruşturuyor. Barcelona Kulübünün, bu transferden dolayı Maliye’den en az 9,1 milyon avroluk vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ