MENÜ

Başkan dediğini yaptı!

"Orası Fenerbahçe'nindir. Kaç milyon olursa olsun alacağız" diyen Aziz Yıldırım, eğitim kurumlarının yer aldığı Ataşehir'deki araziyi 70 milyon TL'lik bedelle kulübe kazandırdı.

Başkan  dediğini yaptı!

Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın yer aldığı Ataşehir’deki arazinin ihalesi dün yapıldı. Cağaloğlu’ndaki İstanbul Defterdarlığı’ndaki ihaleye yalnızca Sarı-Lacivertliler teklif verirken, başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek, Yalçın Haker ve Turhan Şahin katıldı. "Kaç milyon liraya satışa çıkarırlarsa çıkarsınlar burası Fenerbahçe'nindir. Biz ne olursa olsun alacağız" diyen Yıldırım ve kurmayları, 20 senelik kiralama süresi dolan araziyi 70 milyon 80 bin TL bedelle Fenerbahçe Kulübü'ne kazandırdı.

'Biz işgalci değiliz'

İhale şartnamesinde Fenerbahçe'nin işgalci olarak gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Aziz Yıldırım, "İşgalci değil kardeşim. Fenerbahçe 20 senelik kiraladığı arazide, kendi yaptığı tesislerde eğitim yapıyordu. Süresi dolarken müracaat ettik, bu süreyi uzatmalarını istedik. Milli Eğitim Bakanlığı okulun kendi ihtiyaçları olduğunu söyledi. Onun üzerine biz de ’satın’ dedik. 30 milyon lira ile başlanan pazarlıkta, 6 ay önce 50 milyon liraya ihaleye çıkardılar. Şimdi 70 milyona ihaleye çıkardılar. Normal olarak 26 milyon dolar civarında arsanın değeri olacağını düşünüyorduk. Buralara çıktı rakam" diye konuştu. Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ