MENÜ

Aysal veliahtını buldu!

Kongrede yeniden aday olmayacağını duyuran Galatasaray Başkanı Aysal, yerine düşündüğü Cemal Özgörkey'in adaylığını açıklayacağını ve kendisinin de destek vereceğini söyledi.

Aysal veliahtını buldu!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü genel kurulda eski yöneticilerden Cemal Özgörkey’in başkanlığa aday olacağını bildirdi. Takımla birlikte Arsenal maçı için Londra’ya gitmeden önce gazetecilerin seçimle ilgili sorusu üzerine Aysal, “Size iyi bir haber vereyim. Bu sabah öğrendiğime göre bir müddetten beri Cemal Özgörkey kardeşimiz başkanlık için hazırlanıyor. Geçtiğimiz 15-20 gün içinde hazırlıklarını başlatmıştı. Tamamlamış, büyük ihtimalle o da adaylığını açıklayacak ve böylece benim de desteğime sahip olacak. Bir Galatasaray başkan adayı karşınıza çıkmış oldu. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

‘Büyük itinayla hazırlandı’

Aysal, “Benim kararım belli ama Galatasaray’da hizmet kesintisiz devam eder. Cemal Özgörkey diğer adaylar kadar aynı şekilde Galatasaray’a hizmet etmiş iyi bir iş adamıdır. Galatasaray’ın bugünkü yaşam tarzını imkanlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bilen, buna göre de hesabını kitabını yapmış, Galatasaray’ı yönetebilecek her türlü güce ve tecrübeye sahip bir kişi. Herkesten önce ben kendisine başarılar diliyorum” yanıtını verdi. Cemal Özgörkey ile görüşüp görüşmediği sorusu üzerine de Aysal, “Tabii ki konuştum. Daha önce de bir iki kez konuşmuştum. Hazırlıklarını büyük bir itinayla yaptı. Tahmin ediyorum bu sürece o da yetişmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Cemal Özgörkey kimdir?

1959 yılında İzmir’de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, lise öğrenimini 1979 yılında Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra ABD’ye giderek Atlanta’da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü’nü bitirdi. Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding’de Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürüyor.

Öztürk: Bu seçim zarar verecek!


Sarı-Kırmızılı kulübün eski yöneticisi Adnan Öztürk, seçimin ocak ayına ertelenmesinin çok daha faydalı olacağını söyledi. Camianın hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe, en önemlisi de ortak akıl üretmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Öztürk, “Çağrımı yineliyorum. Ocak ayında bir mali genel kurul ve seçimli genel kurul organize etmemiz şarttır. Bu süre, herkese çalışmak ve akıl üretmek için yeterli olacaktır. Şu ana kadar çıkan aday veya adaylara olan saygı ve sevgime rağmen, daha önce yönetim kurulu üyeliği yapmış, başkan adayı olmuş, 2 yıl başkan yardımcılığı yapmış, sorunları sürekli takip eden bir üye olarak, böylesi bir seçim ortamı ve sonuçlarının, camiaya yarardan çok zarar getireceği inancındayım” dedi.

MİNİ YORUM

Avantaj Özgörkey’de

Alp Yalman’ın listesi tamamen Adnan Polat’ın eline geçince Başkan Ünal Aysal da Galatasaray’ın iç dinamiklerini harekete geçirdi ve çok saygı duyduğu Alp Yalman’ın “Gölge Başkan” olmaması için düğmeye bastı. Şimdi yeni aday Cemal Özgörkey ve camianın geri kalanının tam desteği onda.

Her şey Yalman’ı seçime girmeye ikna eden Doğan Sarıbeyoğlu’nun listeden çıkartılmasıyla başladı. Bu durum karşısında Yalman’ın listesinin tamamen Polat’ın adamlarının eline geçtiğini hisseden Aysal, en güvendiği yöneticileriyle gece yarısı operasyonu düzenledi ve uzun süredir başkanlığa hazırlanan Cemal Özgörkey’den adaylığını koymasını rica etti. Yakın dostlar sayesinde köprü hemen kuruldu. Özgörkey de İstanbul’a gelerek dün bütün gün Galatasaray Binicilik Tesisleri’nde ekibiyle geleceğin rotasını çizdi. Aysal döneminde yöneticilik yapan Ahmet Ocaklı da bu aşamada Özgörkey’in yanından ayrılmayarak camianın desteğini gösterdi. Böylece seçimin gidişatı bir gecede Yalman’ın ellerinden kurtulup Özgörkey’in hakimiyetine geçmiş oldu.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ