MENÜ

Akigo'nun yenileri takıma ısınıyor

Akhisar Belediyespor yeni oyunculardan Douglao'nun yanı sıra 4 oyuncu bütün müsabakalarda 90'ar dakika sahada kaldı.

Akigo'nun yenileri takıma ısınıyor

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun ilk 4 haftasını 10 puanla lider kapatan Akhisar Belediyespor yeni oyunculardan Douglao’nun yanı sıra 4 oyuncu bütün müsabakalarda 90’ar dakika sahada kaldı.

Sezona yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay yönetiminde deplasmanda Balıkesirspor (2-1) galibiyetiyle başlayan, daha sonra Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Akhisar Belediyespor, dış sahada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u (2-1) ve Manisa’da Fenerbahçe’yi (2-0) mağlup etti.

İlk 4 haftada topladığı 10 puanla Beşiktaş’ın 2 puan önünde lider durumda bulunan Akhisar Belediyespor, attığı 8 gole karşın kalesinde 4 gol gördü. Ligin en fazla gol atan ekibi olan Akhisar Belediyespor’un golcüsü Gekas attığı 6 golle ligdeki diğer 14 takımdan fazla gol sevinci yaşadı.

Goller


Gekas’ın 6 golünün dışında diğer yeni oyuncusu Burundili Ntibazonkiza ve Mehmet Akyüz’ün de 1’er golü bulunuyor. Akhisar Belediyespor’un şimdiye kadar attığı 8 golün 7’sinde yeni oyuncularının imzası bulunuyor.

Yeniler

Akhisar Belediyespor’da şimdiye kadar oynanan 4 maçta forma giyen 16 oyuncudan 5’i takıma bu sene dahil oldu.

Savunmada Uğur Demirok’un yanında başarılı bir grafik çizen Douglao, geçen senenin istikrarlı ismi Sonko’ya ilk 4 maçta forma şansı tanımadı.

4 maçta attığı 6 golle hücumda etkili oyununu sürdüren Gekas’ın yanı sıra Zokora ve Djoum da Akhisar Belediyespor’un geçen seneki iskelet kadrosuna dahil olmayı başardı.

İlk 2 maçta etkili bir performans ortaya koyan ve ilk haftadaki Balıkesirspor maçında 1 gol atan ve 1 asist yapan Ntibazonkiza ise sakatlığı nedeniyle son 2 müsabakada takımından ayrı kaldı.

Ancak onun yerine forma giyen Bruno da takımına hücumda büyük destek verdi.

Sahada kalanlar

Akhisar Belediyespor’da 12 futbolcu tüm maçlarda forma şansı bulurken, Ahmet Cebe, Douglao, Güray Vural, Merter Yüce ve Uğur Demirok 4 maçta da 90’ar dakika sahada kaldı. Bu oyuncuların dışında Bilal Kısa, Gekas ve Kenan Özer de takımda en fazla süre alan isimler oldular.

Süper Lig’deki 3. sezonu


İlk olarak 2012-2013 sezonunda Süper Lig’de yer alan Akhisar Belediyespor, ilk 4 haftada 5 puan, geçen yıl ise aynı periyotta 6 puan toplamıştı. Bu sezon 4. haftada 10 puana ulaşan Ege temsilcisi 2 haftadır liderlik koltuğunda bulunuyor.

Akhisar Belediyespor, bu hafta İstanbul Başakşehir karşısında liderliğini devam ettirmek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ