MENÜ

‘Sportif AŞ'den istifa edeceğim'

Ünal Aysal, Galatasaray'daki görevini bırakmasının ardından Sportif AŞ'den de istifa edecek.

‘Sportif AŞ'den istifa edeceğim'

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın bu seçim sürecinde ve öncesinde aldığı tüm kararları FANATİK okuyucuları herkesten saatler, hatta günler önce öğrendiler. Aynı şekilde Alp Yalman'ın aday olacağını da. Hatta önceki gün tüm Galatasaraylılar, Başkan Ünal Aysal'ın bu dönem asla aday olmayı düşünmediğini de FANATİK ayrıcalığıyla öğrendiler.

Bir bomba daha geliyor


Dün Sportif AŞ'nin genel kurulu vardı ve bir kez daha yönetim kurulu üyeleri aynı isimlerden seçildi. Ne demek Sportif AŞ? Hani Galatasaray'ın borsada işlem gören hisseleri var ya onların hakkında karar veren insanlar. Yüzde 69 da Galatasaray'ın elinde olduğuna göre bu genel kurulda patron yine Galatasaray oldu. Başkan'ı bu seçimden dolayı eleştiriyorlar, "AŞ'nin başında, Galatasaray'ı bırakmayacak" diye. Başkan cevap veriyor çok rahat: "Sportıf AŞ seçimleri zamanında yapıldı. Aynı kişiler de yönetim kurulu üyesi olarak seçildiler. Böylece yönetimde boşluk olmayacak. Kulüpteki seçim sonrası (25/10/14) yeni yönetim gelince mevcut üyeler aynı gün istifa edip yerlerini
yenilere terk edecekler".

Bu kadar basit mi!

Ancak dünkü genel kurulda bu olayın bu kadar basit olmadığını Prof. Dr. Mehmet Helvacı kürsüden söyledi. Kulüp yönetimi 2 hafta önce istifa ettiği için hukuken bu yapılan genel kurulun geçersiz olarak kabul edilmesi gerektiğini anlattı. Ne kararlar alındı bu genel kurulda; en basiti yönetim ibra edildi. Deniyor ki, "Sadece ibra için bu genel kurulu kullandı Başkan Ünal Aysal. Bir kişi bile mahkemeye verse bu genel kurulu geçersiz kılar".

İş biraz değişiyor burada ama halka açık bir şirket hakkında da bu kadar iddialı konuşmalar benim mantığıma göre doğru değil. Herşeyin üzerindeki (!) para piyasası Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş dinlemiyor basıyor cezayı, işini yaptırmıyor, sermayeni artırmıyor. Bakıyor ki herşeyin tam "Gözaltına alırım" tehdidiyle oturduğun sandalyeye çivileyiveriyor şirketinle beraber koca camianı. Bu sebeple Galatasaray'ın tüm akıllı insanları biraz daha akıllı olmaları gerek, ya da sakin.

Aday yok, heyecan yok

Galatasaray tarihinin belki de en sönük seçim süreci yaşanıyor. Şu anda tek aday var; Alp Yalman. Sanki o da her an çekilecekmiş gibi hareket ediyor.

Bir önceki seçimde Ünal Aysal tek aday olmasına rağmen heyecan vardı. Baskın seçim, Fatih Terim ile köprü olan yöneticilerin liste dışı kalmaları, bu yöneticilerin salvoları, Aysal'ın onlara verdiği cevaplar gündemi sıcak tutuyordu. Ama bugün yaprak kımıldamıyor.

İki gün kaldı ve ufukta yeni aday yok. İstermisiniz Alp Yalman seçime tek girip kazansın ve yaşayacağı çok muhtemel mali sıkıntı ile Ünal Aysal'ın da içinde bulunduğu herkesin aday olacağı yeni bir seçime yol açsın!

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ