MENÜ

Potanın perileri Mozambik'i rahat geçti: 64-54

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki son maçında Türkiye, Mozambik'i 64-54 yendi.

Potanın perileri Mozambik'i rahat geçti: 64-54

Ankara Spor Salonu’nda yaklaşık 9 bin kişinin izlediği mücadeleye Türkiye, Işıl Alben, Begüm Dalgalar, Esmeral Tunçluer, Bahar Çağlar ve Lara Sanders beşiyle başlarken, Mozambik ise Deolinda Ngulela, Anabela Cossa, Leia Dongue, Odelia Mafanela ve Delolinda Gimo beşiyle parkede yer aldı.

Lara Sanders ve Bahar Çağlar ikilisiyle oyunun başında pota altını etkili kullanan milliler, Işıl Alben’in de hücumları iyi organize etmesiyle 3.dakikada skoru 3-7 yaptı. Begüm Dalgalar’ın üç sayılık basketinin ardından mola alan Mozambik, hücumdan boş dönerken, Ay Yıldızlılar ise Begüm ile 8 sayılık farkı yakaladı (5-13). Ancak bu dakikadan sonra Leia Dongue’un skorer oyunuyla 7-0’lık seri yakalayan Mozambik, durumu da 12-13 yaptı. İlk periyotu A Milli Kadın Takımı 12-18 önde tamamladı.

İkinci periyotta toplu iyi paylaşan ve Tuğba, Cansu ve Tuğçe üçlüsüyle hücumlardan basketler çıkartan milliler, 15.dakikada 13 sayılık farkı yakaladı (16-29). Mola alan Mozambik, aranın ardından Delolinda Gimo’nun üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozdu. İlk yarıyı Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Tilbe Şenyürek’in basketiyle 23-36 önde kapattı.

Düşük tempoda başlayan üçüncü periyotta milliler, ilk sayılarını Şaziye İvegin Üner ile buldu. Alan savunmasına karşı Leia Dongue ve Delolinda Gimo ikilisiyle skor bulan rakibine Ay Yıldızlı takım, Şaziye ile yanıt verdi. A Milli Kadın Basketbol Takımı, son bölümde Tuğçe Canıtez ile Cansu Köksal ile sayılar bulurken, son 10 dakikalık bölüme de Begüm Dalgalar’ın üç sayılık basketiyle 38-55 üstün girdi.

Son periyodun ilk 3 dakikasında takımlar hücumda sıkıntı yaşarken, Türkiye 1, Mozambik ise 2 sayı üretebildi. Mozambik, 38. dakikada farkı 9 sayıya indirdi: 52-61. Tilbe Şenyürek ve Begüm Dalgalar ile sayılar üreten Türkiye, karşılaşmadan 64-54 galip ayrıldı.

Türkiye, bu sonuçla B Grubu'nu yenilgisiz lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Mozambik ise grupta son sırada yer aldı.

Ercan ATA/ANKARA, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ