MENÜ

Paris'te Barcelona'ya geçit yok: 3-2

PSG, Barcelona'yı 3-2 mağlup ederek F Grubu'nda liderliğe yükseldi.

Paris'te Barcelona'ya geçit yok: 3-2

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nun iki favori takımı Paris Saint-Germain ile Barcelona Parc des Princes'de karşı karşıya geldi. PSG, mücadeleyi 3-2 kazanarak gruptaki ilk 3 puanını elde etti ve zirveye yerleşti.

Mücadelede gol perdesi, 10. dakikada David Luiz'in golüyle açıldı. Brezilyalı futbolcunun bu golüne Arjantinli yıldız Lionel Messi'den jet bir cevap geldi. Messi, 12. dakikada ağları havalandırarak skora dengeyi getirdi: 1-1. 27'de Veratti'yle yeniden öne geçen PSG, ilk yarıda bu üstünlüğünü korumayı başardı ve soyunma odasına 2-1 önde gitti. İkinci yarıda goller art arda geldi. 54. dakikada Matuidi farkı 2'ye çıkardı, 56'da Neymar 90 dakikanın skorunu tayin eden golü attı: 3-2.

Fransız devi Paris Saint-Germain, Barcelona karşısında 3-2 kazanarak F Grubu'nda liderliğe yükseldi. PSG, bir sonraki maçını 21 Ekim 2014 tarihinde APOEL ile oynayacak. Barcelona ise aynı tarihte Camp Nou'da Ajax'ı ağırlayacak.

Xavi'den Şampiyonlar Ligi rekoru


Barcelona'nın efsane futbolcusu Xavi, PSG karşısında karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. 34 yaşındaki yıldız 69. dakikada Rakitic'in yerine dahil olarak Şampiyonlar Ligi'nde 143. maçına çıktı ve en çok Şampiyonlar Ligi maçı oynayan oyuncu oldu. Daha önceki rekor 142 maçla Real Madrid'li Raul'deydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ