MENÜ

Mersin seriye bağladı: 0-2

Rize'yi 2 golle deviren Mersin İdmanyurdu, Tolunay Kafkas'ın takımına da aynı tarifeyi uyguladı. Sadiku'nun enfes füzesiyle öne geçen Akdeniz temsilcisi Efe Halil'le zafere uzandı. Avrupa'da esen ev sahibi ligde sınıfta kaldı.

Mersin seriye bağladı: 0-2

Karabük’te ev sahibi açısından kritik bir maçtı. Yeni sezonu en erken açan ve Avrupa’da sükseli sonuçlar alan Karabükspor’da işler ligde iyi gitmedi. Bir de üst süte sakatlıklar takımın belini büktü. Konuk ekip ise yenilenmiş kadrosuyla ilk 3 maçta vasattı. Oyunda baskılı gözükse de kanatları kullanamayan Karabükspor karşısında, Mersin İdman Yurdu özellikle sağ ve soldan Vederson ile etkili serbest atışlar kulllandı. 30’da gol geldi. Tita’nın nefis pasında Sadiku çok dar açıdan inanılmaz bir şutla Karabükspor ağlarını sarstı: 0-1. 38’de Futacs, uzun topta yerden çok sert vurdu, Aziz kurtarmayı başardı. İlk yarıda Mersin kontrollü oynadı ve istediğini aldı. Karabükspor’da ise Erkan Kaş’la Kumbela’ya servis yetersiz kaldı. Savunmayı zorlayamadılar.

Hak eden kazandı!

İkinci yarıya beklenildiği gibi baskılı başlayan bir Karabükspor vardı sahada. Ancak savunmada çakılı oynayan ve onun da önüne orta sahada etten bir duvar ören Mersin idman Yurdu’na gol atmak kolay değildi. Karabükspor beraberlik ararken Mersin farkı ikiye çıkardı. 71’de ceza alanı içinde oluşan karambolde gerilerden gelen Efe topu Karabükspor ağlarına yolladı: 0-2. Geçen sezonun en az gol yiyen takımlarından biri olan Karabükspor’da karabulutlar bu maçta da dağılmadı. Mersin’in haklı bir galibiyet aldığının da altını çizelim.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ