MENÜ

Madalyaya adım adım

Dünya Şampiyonası'nda Ankara etabını zirvede bitiren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İstanbul'da oynayacağı çeyrek final maçındaki rakibini beklemeye koyuldu. Ay-Yıldızlılar, hücumda yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırıp, gözünü kürsüye dikti.

Madalyaya adım adım

2014 Dünya Şampiyonası’nın Ankara’daki ilk etabını hedeflendiği gibi; grup lideri olarak bitiren A Milli Kadın Basketbol Takımımız, turnuvanın İstanbul’daki ikinci etabı için, şimdiden hazırlıklara başladı. Son maçında prestij için bugün sahaya çıkacak coach Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri, kürsüye giden yolda elinden geleni yapacaklarını söyledi. Fransa ve Kanada maçında müthiş bir savunma yapmalarına rağmen seri bir şekilde hücum etmekte zorlandıklarını söyleyen Yıldızoğlu, artık vites yükseltmelerinin zamanı geldiğini belirtirken takımın önemli iki ismi; Şaziye İvegin Üner ve Bahar Çağlar da finale kadar gitmek istediklerini ve İstanbul’daki taraftarı da kendilerine destek vermek adını Ülker Arena’ya davet etti.

BAHAR ÇAĞLAR: “Dünya Şampiyonası, en iyi rakiplerin olduğu bir arena. Tabii ki, zor geçeceğini biliyorduk. İlk kez katılmamız, ev sahibi olmamız, taraftarımızın önünde oynamamız ister istemez baskı oluşturuyor. İlk maçımız Fransa’ydı ve ne kadar güçlü bir ekip olduğunu gördük. Ancak çok iyi konsantre olmuştuk, ilk mücadeleydi ve en önemlisi grubu birinci bitirmek adına önümüzdeki eşleşmelere bize avantaj sağlayacaktı. Taraftarın desteğiyle hem Fransa hem de Kanada maçlarından galip çıktık. Bundan sonra Ankara’da olduğu gibi, İstanbul’daki taraftarın da desteğiyle daha iyi performans sergileyip, kürsüye bir adım daha yaklaşmak istiyoruz.”

ŞAZİYE İVEGİN: “Savunma endeksli bir takımız, ne kadar iyi savunma yapıp, basit sayıları yemezsek hücumda o kadar tempomuzu artırabiliriz. Avrupa’da alınan iki madalya, olimpiyat 5.’liği, herkesin kafasında başarı anlamında iyi bir profil çizdik. Bu da ister istemez, baskı oluşturuyor. Bir de Fransa gibi önemli bir maçla başlıyorsunuz. ‘Hadi gelsin Fransa maçı, kazanalım’ diye hazırlandık. Hücumdaki sıkıntıya rağmen hedeflediğimiz galibiyetleri aldık. ABD’yle finalde karşılaşmak tabii ki, güzel olur. Ama önümüzde, tahminimiz Sırbistan ve İspanya maçları olacak. İspanya’yı hiç yenemedik ama yenilmeyecek bir takım olduğunu gördük. Tabii önce Sırbistan’ı geçmemiz gerekiyor. Ondan sonra da ABD’yle final neden olmasın. Hayal ama gerçekleşebilir. Bundan 10 yıl önce neler hayal ediyorduk ve geldiğimiz nokta muhteşem”

‘SAVUNMAYLA BiR YERE KADAR’

“Kontrollü basketbol oynamak istiyoruz. Bunu yaparken, sert hücum edip, kolay sayı bulmak bizim opsiyonumuz. Ancak bu opsiyonu hep atladık. Bir türlü şu ana kadar ritmimizi bulamadık. Şimdi yeni bir evre ve çeyrek finalde mutlaka vites yükseltmemiz gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak işimiz gerçekten zor. Çünkü savunmayla bir yere kadar. Bir de setleri çok durağan oynuyoruz. Hatta kısa setleri bile yavaş oynuyoruz. Bir maçta 20’ye yakın pozisyon yapabilirsek, bizim için yeterli olacaktır. Mozambik maçında savunmayı geri plana çekip, hücum üzerinde bunları deneyeceğiz. Şampiyona
öncesi kendimizi görmemiz adına Belarus’taki hazırlık turnuvasında yaşadığımız salon şanssızlığı oyunumuza yansıdığını düşünüyorum. Esmeral’in orada sakatlanması, coach olarak oyuncuları riske atamadım. Kazandığımız iki maçta hatalarımızı gördük. Belli bir savunma direnci tutturduk. Ancak hücumda tempomuzu artırıp, çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bunu da başarırsak, hiçbir rakipten çekinmiyoruz.”

Mozambik’le prestij maçı

Dünya Şampiyonası’nda Fransa ile Kanada’yı yenerek, grup liderliğini garantileyen ve çeyrek finallere direkt katılan millilerimiz, bugün gruptaki son maçına çıkacak. Potanın Perileri, bugün saat 19.00’da Afrika temsilcisi Mozambik’le karşılaşacak. İki taraf için de bu maç prestij mücadelesi olacak. Sonuç ne olursa olsun, gruptan zirvede çıkacak olan Potanın Perileri, 2 maçtır galibiyet alamayan Mozambik önünde, çeyrek finalin hazırlığını yapacak. Millilerimiz, çeyrek final maçları için, yarın İstanbul’a hareket edecek. Bu turdaki rakibimiz ise, D Grubu’nu ikinci bitiren (Sırbistan ya da Çin) ile C Grubu’nun 3.’sü (Güney Kore ya da Küba) arasında oyananacak Play-Off eleme turunda belli olacak.

Finale kadar ABD yok

İlk tur maçları sonunda gruptan lider çıkan 4 takım, direkt olarak çeyrek finale yükselecek. Grup 2.’leri ve 3.’leri ise, çeyrek finale kalabilmek için, eleme turu oynayacak. Eleme turunda eşleşme şu şekilde oluşacak; A2-B3, B2-A3, C2-D3, D2-C3. Eleme turunu kazanan diğer 4 takımda çeyrek final bileti alacak. Lider olarak çeyrek finale direkt çıkmayı başaran millilerimiz, D2 (Sırbistan)-C3 (Güney Kore ya da Küba) eşleşmesinden gelen galip takımla karşılaşacak.


Hatice Yücel - Ceylan Çetin

Haberin Devamı
YORUM YAZ