MENÜ

'Hayal görmeyiz'

Lider Akhisar Belediye gururlu ama bir o kadar da gerçek dünyanın farkında. Mustafa Akçay ve ekibi, “Bizi uyutup rüya görmemizi sağlayacak bir atmosfer var ama asla” diyor. Takımın yıldızı Gekas ve arkadaşlarının da başarıyla ilişkili çarpıcı öyküleri var.

'Hayal görmeyiz'

Süper Lig’de devleri geride bırakıp 4 haftada 10 puanla zirveye adını yazdıran Akhisar Belediyespor, sezonun en çok konuşulan kulübü haline geldi. Akhisar’ın 1.Lig’den bu yana devam eden istikrarlı
grafiği bu noktanın bir tesadüf olmadığını gösterse de teknik heyet ve yönetim kanadı asla büyük hedefleri ilk sıraya yazmıyor. Biraz satır başları ile yapıya göz atalım istedik...

‘Rüya güzel ama...’

Mustafa Akçay, Karadeniz, 1461 ve Trabzonspor gibi lokal deneyimlerin ardından uzun zaman sonra başka bir kentte. Ancak ne bölgeye ne de böyle bir yapıya yabancı değil. Trabzon’dan tanıdığı Turgut Kural gibi bir sağ kolu ve Trabzonspor’un eski kaptanı Hüseyin Çimşir gibi saha içini bilen önemli bir yardımcısı var. Yönetimle başından bu yana net konuştular, net hedefler koydular. Gelinen noktaya yorumları da aynı netlikte: Bizim gibi mütevazı bir takım için liderlik rüya gibi. Rüyalar güzeldir, bu atmosfer de çok uygun. Fakat biz uyuyup rüyaya kapılmayacağız. Bizim hedeflerimiz hala sezon başındaki hedefler. Yani ligde sağlam kalan, kendini döndüren, milli takıma oyuncu veren, futbol oynamayı özendiren bir takım.

Gekas’ı hep istedi

Takımın yıldızı Gekas, Süper Lig’de kendisinden 3-4 kat fazla kazanan yıldızlara nispet yaparcasına oynuyor, goller atıyor. Yunan oyuncunun Akçay’a Akhisar’da kısmet olduğu da bir başka gerçek. Trabzonspor macerasında da Gekas’ı istemiş, yönetim anlaşmış ama aradaki profesyoneller işe taş koymuştu. Şimdi birlikteler ve herkes mutlu. Yunan oyuncunun sırrını da teknik kadro çok güzel birkaç cümle ile paylaşıyor: Gekas çok profesyonel, uyumlu, güzel bir insan. Bazen takım onu idare ediyor oyun olarak ama kimse bundan rahatsız değil, tam tersine onun gollerine kulübeden saha içine kadar herkes Gekas’tan çok seviniyor... Bir hatırlatma; Gekas’ın Akhisar’a yıllık maliyeti de sadece 700 bin Euro.

11 yıldır aynı yapı

Takım sorumlusu İbrahim Evren Acar da yönetimsel açıdan şifreleri verdi, istikrarın Akhisar adına ne kadar belirleyici olduğunu belirtti. Acar, sadece birkaç yıldır değil 11-12 yıldır aynı sistemin işlediğini söyledi ve ekledi: 2 ve 3. Lig’den bu yana istikrarı koruyan bir yapı var. Atilla Özcan ile 5.5 yıl, Hamza Hamzaoğlu ile 3.5 yıl çalıştık, milli takıma gitti. Başkanımız bir önceki yönetimde başkan yardımcısıydı, 6.5 yıldır da başkanlık yapıyor. Ödeme ahlakına çok önem veriyoruz. Belki astronomik paralar yok ama az da olsa alacağından emin oyuncular. Asla havaya girmeyiz, haddimizi de hedeflerimizi de biliyoruz.

Messi’yi geçti

6 golü bulunan Gekas, Avrupa’da gol atanlar listesinde de ön sıralarda. Premier Lig’de Chelsea’li Diego Costa’nın 8 golü bulunurken, La Liga’da ise Ronaldo 5 maçta 10 gol kaydetti. Barcelona’dan Neymar’ın 6, Messi’nin ise 5 golü bulunuyor.

Arif Erdem gibi!

2002-2003 sezonunda Arif Erdem, Galatasaray formasıyla ilk 4 haftayı 6 golle geçmişti. Gekas, yıllar sonra bu istatistiği tekrarlayan ilk isim oldu.


Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ