MENÜ

Timsah vurgunu: 0-1

Sahasında Galatasaray ve Beşiktaş'a boyun eğen Bursa, deplasmanda Gençlerbirliği'nden sonra Rize'yi de devirdi. Mehmet Özdilek'le lige kötü başlayan Karadeniz ekibi Eylül 2013'te Bursaspor'u yendiği maçtan bu yana 15 iç saha karşılaşmasının sadece üçünü kazanabildi.

Timsah vurgunu: 0-1

İki takımın da şimdiye kadar aralarında oynadıkları maçların istatistikleri ortada bir karşılaşma olacağını gösteriyordu. Bursaspor, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını kaybetti, ancak ilk yarılarını rakiplerinden üstün oynamışlardı. Rizespor ise Mersin’e yenilirken oldukça kötüydü. Sanırım bu tablodan olsa gerek Mehmet Özdilek defansif bir oyun anlayışıyla sahaya çıktı. Kulübede 5 ofansif ismin olması her şeyi anlatıyordu. Bursaspor ise rakibine iyi baskı yaptı ve aradığı golü 23’te buldu. Serbest atışı Josue kullandı, Ozan kafayla düşürdü, Fernandao boş kaleye gönderdi: 0-1. 31’de Josue bu defa sağ kanattan serbest atış kullandı, Fernandao’nun kafa şutu Rizespor kalesinin üst direğinden geri döndü. İlk yarının özeti sahanın hakimi Bursaspor’du ve hak ettiği bir skorla soyunma odasına gitti.

Rize ofansta yetersiz

İkinci yarı zevkli geçti. Mehmet Özdilek hücumun bir tek Engin Bekdemir’le olmayacağını gördü ve 56’da Lualua ile Ümit Korkmaz’ı oyuna soktu. 65’te Kweuke, şutunu attı, Harun kornere çeldi. 70’te Giray’ın hatalı pasında Fernandao karşı karşıya tapu üstten dışarı attı. Oyunun geri kalan bölümünde gol çıkmayınca 3 puan Bursaspor’un oldu. Rizespor’da ciddi bir sıkıntı var. Ofansif anlamda çok yetersizler.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ