MENÜ

Hüsran: 2-0

Fenerbahçe, ligin zirvesine çıkmak için gittiği Ege'de yerle bir oldu. Emenike'nin kulübede başladığı maçta nokta transfer Diego'nun varlığıyla yokluğu yine belli değildi. Sahada parlayan en büyük yıldız 34 yaşındaki Gekas'tı. Yunan golcü 2 klas vuruşla işi bitirdi. Süper Lig'de 4. haftayı da Akhisar Belediye zirvede tamamladı.

Hüsran: 2-0

Pozisyona giremeyen şampiyon

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran iki isimden Emre İstanbul’da, Emenike ise yedek kulübesindeydi. Biri sakat, diğeri ise formsuzdu... Bu oyuncularla ilgili iddialar kulüp tarafından yalanlandı ama kulaklara kar suyu kaçırıldı bi kere! Emre’nin yokluğu ilk dakikadan itibaren hissedildi. Bu haftaya kadar en çok pas yapan Fenerbahçe, bu kez çaresiz gibiydi. Önceki maçlarda olduğu gibi yine pozisyona girmekte sorun yaşayan Sarı-Lacivertliler, rakibine ise ilk 22 dakikada net fırsatlar verdi.

Günün hayal kırıklığı o!

Maça hızlı başlayan Akigolar, Gökhan’ın bulunduğu kanattan etkili ataklar yaptı. İlk yarıda daha çok topla oynayan, pozisyonlara giren, şut çeken ve gol arayan taraf tartışmasız ev sahibiydi. 3. dakikada Bilal’in uzaktan şutunu Mert son anda kornere çeldi. 11’de Kenan’ın sert şutu az farkla auta çıktı. 20’de Gekas, bomboş durumda kafayla topu dışarı yolladı ama 22’de affetmedi. Bilal’in ortasında günün hayal kırıklığı Alves’in kafasından seken topu önünde bulan Yunan golcü, Mert’i avladı: 1-0. Fenerbahçe’nin ise bu yarıdaki tek tehlike sayılacak pozisyonu 30’da Caner’in yakın mesafeden şutuydu. Diego daha çok sorumluluk aldı ama yine de beklentilerin altındaydı. Alves’in özgüvenden kaynaklanan gereksiz ileri çıkmaları ve pas hataları ilk 45’in öne çıkanlarıydı.

Oğuz’dan geçit yok


İkinci yarı da Gekas’la başladı! 48’de Bruno’nun pasını gelişine şutlayan Gekas, farkı ikiye çıkardı: 2- 0. Organize gelişen tek bir pozisyonu olmayan Fenerbahçe, 60’tan sonra baskı kurmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Ev sahibi, kendi yarı sahasını kalabalık tutup, gol için saldıran Fenerbahçe’ye karşı bu kez kontra ataklarla hücum denedi, yine Gekas’la önemli pozisyonlara girdi. Konuk takımın 61’de Alves’in direkten dönen, 76’da Webo’nun altı pastan vurduğu, son dakikalarda da Emenike’nin karşı karşıya kaldığı pozisyonda Oğuz’un çıkardığı şutları etkiliydi.

Emenike gerçeği!

Geçtiğimiz sezon bitiş düdüğüne kadar savaşan ve bulduğu son dakika golleriyle zafer yazan Sarı- Lacivertliler’de dün tek 45’i çıkarmakta zorlanan isimler vardı. Emre’nin yokluğu önemliydi ama bu kadar güçlü ve alternatifli kadro; bir eksiğin mazeretine sığınamaz. Hafta başından bu yana tüm futbolcular, Fenerbahçe’nin resmi sitesine ellerine bildiri verilmiş gibi aynı sözleri sarf etti ve takımda her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Ancak Emenike’nin dünkü ruh hali hiç de öyle söylemiyordu!

Haberin Devamı

Sedat Hardal

Haberin Devamı

YORUM YAZ