MENÜ

Periler yüksek uçar!: 50-48

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, ilk kez yer aldığı Dünya Şampiyonası'na zaferle başladı. Ay-Yıldızlılar, liderlik için gruptaki en güçlü rakibi Fransa'yı ikinci yarıdaki müthiş oyunu ve kapanışı yapan Işıl'ın üçlüğüyle 50-48 yıktı, çeyrek final için büyük adım attı.

Periler yüksek uçar!: 50-48

Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları’nın ardından ilk kez Dünya Şampiyonası arenasına çıkan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, kürsünün iddialı ekiplerinden Fransa’yı şaşkına çevirdi. Çeyrek finale direkt katılmamızı sağlayacak grup liderliği için büyük önem taşıyan maçta Potanın Perileri, Ankara Arena’yı dolduran taraftarın da desteğiyle, güçlü rakibini ikinci yarıdaki müthiş oyunuyla 50-48 devirdi. Ay-Yıldızlılar, Fransa karşısında bize iki farklı 20 dakika izletti. İlk yarıda hücumda büyük sıkıntı yaşayan Millilerimiz, 2. çeyrekte sadece 3 sayı atabildi, potasında ise 12 sayı gördü. Aslında Fransa’da ekstra bir performans ortaya koymasa da bizim basit hatalarımız, hücumdaki skor sıkıntımız ilk çeyreği 14-15, devreyi de 27-17 geri kapatmamıza neden oldu.

Sanders bir açıldı!

İkinci yarıda bambaşka bir Milli Takım vardı... İlk yarıda potayı döven ve isabetli şut atamayan Sanders, 13 sayıyla takımın en skoreri oldu. Kenardan gelen Şaziye’nin hem savunmada hem de hücumdaki müthiş oyunu, Birsel ve Işıl’ın asistleri, Bahar’ın da skora katkısıyla farkı eriten Türkiye, son bölüme 38-37 önde girdi. 4. çeyrekte bu kez Fransa, iki defa 24 saniyede hücum edemedi. Bitime iki dakikaya girilirken, fark açılmasa da Potanın Perileri 47-45 öndeydi. Ancak Gomis’in skoru 47-47 eşitlemesi, heyecan yaratsa da, son sözü Türkiye söyledi. İlk çeyrekteki 7 sayısıyla bizi oyunun içinde tutan Işıl Alben, attığı üçlükle kapanışı yaptı: 50-48.

Haberin Devamı

Bugün rakibimiz Kanada...

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası’ndaki 2. maçında Kanada’yla karşılaşacak. Millilerimiz, bugün saat 19.00’da Amerika kıtası temsilcisi Kanada’yla tarihindeki ilk resmi maçına çıkacak. Ay-Yıldızlılar anada ile bugüne dek iki kez hazırlık maçı yaptı. Geçen yılki Avrupa Şampiyonası öncesi Fransa’da katıldığı Euroessone Turnuvası’nda karşılaşan Türkiye, rakibine 51-46 yenilirken, Dünya Şampiyonası hazırlık kapsamında bu sene düzenlenen 11. Zafer Kupası’nda Kanada’yı 18 sayı farkla 51-33 mağlup etti. Dünya sıralamasında 9. sırada yer alan Kanada, 1979 ve 1986’daki dünya 3.’lüklerinden bu yana,
kürsüye çıkamıyor. 2011 Amerika Şampiyonası’nda bronz madalya elde eden Kanada’da gruptaki ilk maçında Mozambik’i 69-54 mağlup etti.

Hatice Yücel

YORUM YAZ