MENÜ

Bir varmış, bir yokmuş: 1-1

2 deplasmandan 6 puan çıkaran Beşiktaş'ın yüzü evinde bir türlü gülmüyor. Ne taraftarı alışabildi Olimpiyat'a ne de futbolcusu... Daha önce ligde Rize'ye, Avrupa'da Asteras'a puan kaptıran, Kara Kartal, bu kez Eskişehirspor'a takıldı.

Bir varmış, bir yokmuş: 1-1

İnanılmaz kötü hava ve saha şartlarında oynanan maçta perdeyi yine Beşiktaş Olcay ile açtı ama farkı açamadı. Es Es yüklendi, aradığı gol 72’de Berkay ile geldi. Maç fazlasıyla liderliğe yükselen Bilic’in öğrencileri Eskişehir’i unuttu Tottenham sınavını düşünmeye başladı.


Kartal çok cömert

Bilic’in ekibi, UEFA grup maçlarından önce hediye puan dağıtımı geleneğini sürdürdü. Eskişehirspor karşısında devreyi önde kapatan Kartal, ikinci yarı oyun disiplininden koptu. Skora denge gelmesinin ardından sarsılıp kendine gelen Siyah-Beyazlılar bitiş düdüğüne kadar rakibine baskı kurdu. Final vuruşlarındaki etkisizliği Boffin’in de kalesine duvar örmesi eklendi. Beşiktaş, iki puanı kendi elleri ile teslim edip, Londra yolculuğu öncesi moral çöküntüsü yaşadı.

Golün adı Olcay


Tottenham maçı öncesi moral arayan Kartal, boş tribünlere oynadı. Kötü havanın da olumsuz etkilediği taraftar, yine takımı yalnız bıraktı. Yağmurdan kayganlaşan sahada oyuncular ayakta durmakta zorlandı. Golü atanın üç puana yakın olacağı gün gibi ortadaydı. Bilic, taktiksel anlamda ilk kez rakibi şaşırttı!

Olcay ve Gökhan sürekli yer değiştirip Eskişehirspor’un dengesini bozdu. Nitekim 21’de gelen gol de böyle oldu. Ceza alanı içinde iki takım arasında gidip gelen top defansı karıştırdı. Son anda devreye giren Olcay ayağının üstü ile akıl dolu vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Eskişehir, bu gole ofsayt diye uzun süre itirazda bulunduysa da sonuç değişmedi.

Es Es’in golü verilmedi

Beşiktaş’ın bulduğu golün ofsayt olup olmadığını kestirmek güç; tartışmalı. Fakat tartışmasız bir pozisyon; Es Es’in Mori ile bulduğu goldü. Sivok’un bir adım geride kalıp ofsaytı bozduğu pozisyonda rakibin golünü hakemler atladı. Ağır zemine rağmen her iki bek Serdar ve İsmail hata yapmadı. Veli ve Hutchinson üst düzeyde mücadele ettiler. Ba ilk yarıda silik kalırken; Gökhan ve golü atan Olcay oyunu karşı alana taşıyan isimlerdi. Rakip takımda ise Erkan, Lawal ve Sissoko takımları adına öne çıktılar. Ömer de savunmayı yoran isimdi.

İkinci yarı, Kartal kendi kurduğu tuzağa düştü. Önce uzun pas denemeleri yapıldı. Bu durum sıkıntı yaratınca, topu alan her futbolcu pas verip oyun kurma yerine, karşı alana gitmeyi tercih etti. Bu olumlu düşünce, her geçen dakika ağırlaşan saha zemine takıldı. Kenar yönetimin Sosa hamlesi, kötü gidişatı tersine çeviremedi. Eskişehirspor bundan cesaret bulup kontratak yerine, kalabalık halde hücuma çıkmaya başladı. Tolga’nın kalesine tehlikeli ataklar yapan Es Es, gelecek golün erken uyarısında bulunmuştu aslında! Nitekim 71. dakikada köşe atışından gelen top Veli’den sekti. Berkay önüne düşen topa çok sert vurup eşitliği getiren golü attı. Uzatma dakikalarında Sosa’nın bomboş pozisyonda golü atamadı. Ardından Kerim’in sert şutunu Boffin çıkarıp maçta puanların paylaşılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ