MENÜ

'1' Trabzon klasiği: 1-1

Spor Toto Süper Lig 4. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

'1' Trabzon klasiği: 1-1

Trabzonspor, Halilhodzic yönetiminde çıktığı 7 resmi maçta da kaybetmedi ama sadece 2 kez kazanabildi. Bunun en büyük nedeni, Bordo-Mavili takımın kadro kalitesine uygun bir futbol sergileyememesi. Hücumdan çok savunmayı düşünmesi. Halilhodzic, Cezayir’in başındayken ‘önce savunma’ diyerek başarıyı yakaladı. Kadro kalitesi ve rakipler göz önüne alındığında bu kararında son derece haklıydı hoca. Ancak Trabzonspor bu ülkenin en büyük ekiplerinden biri. En azından kendi sahasında daha ofansif oynamalı. Dün 1-0 öne geçtikten sonra neredeyse atak yapamadılar. 16. dakikadan itibaren skoru korumayı tercih ettiler. Halilhodzic (Tribünde olsa da) 57. dakikada orta sahadaki en teknik oyuncu olan Soner’i çıkartarak Salih’i yani bir ön liberoyu oyuna soktu. Sırf bu hamlesi bile oyuncular için, ‘Bu maçı böyle bitirelim’ anlamı taşıyordu. Bunu da başaramadılar.

Bu anlayışla Trabzonspor bir yere kadar ilerleyebilir. Ancak unutmamak gerek, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde gruptan 4 galibiyet ve 2 beraberlikle çıkan Mustafa Akçay, takımı ‘korkak’ oynattığı gerekçesiyle yerden yere vuruldu. Böyle giderse Halilhodzic de yakında aynı eleştirilerle yüzleşmek zorunda kalacak. Umarım bu futbol anlayışı, yeniden kurulan bir kadronun uyum etabını atlatmak için seçilmiştir ve ilerleyen haftalarda, özellikle kendi sahasındaki maçlarda saldıran, tek golle yetinmeyen bir Trabzonspor izleriz.

Maçtan dakikalar

16. dakikada Soner’in müthiş ara pasında Yusuf kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç oyuncu harika bir aşırtma vuruşla golünü attı: 1-0.

38. dakikada Donk ceza sahasına girdi ve şutunu çekti, Onur’dan döndü. Tunay, önünde kalan topa vurdu ancak bu kez de Belkalem çizgide müdahale ederek gole izin vermedi.

45+1. dakikada Tunay’ın güzel ortasında Babel kafayı vurdu, Onur topu kornere çeldi.

65. dakikada Yusuf’la gelişen atakta Mehmet Ekici, ceza sahası içinde önünde bulduğu topa sert vurdu ancak İsaksson’dan döndü.

74. dakikada Scarione’nin uzaktan şutunda top Onur’da kaldı.

76. dakikada Viudez’le karşı karşıya kaldığı pozisyonda Onur gole izin vermedi.

85. dakikada Scarione ceza sahası dışından bir kez daha şansını denedi, yerden sert şutu ağlarla buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

Arda Erol

YORUM YAZ