MENÜ

Platini İstanbul'a geliyor!

UEFA Başkanı ve yönetimi, önümüzdeki salı ve çarşamba günü İstanbul'da zirve yapacak. 2 gün İstanbul'da kalacak olan Platini ile kulüpler "lobi" görüşmeleri yapabilir.

Platini İstanbul'a geliyor!

TÜRK futbolu gelecek hafta oldukça heyecanlı iki gün yaşayacak. Çünkü İstanbul, UEFA yönetim kurulu ve 8 ülke federasyon başkanını ağırlayacak. TFF'nin ağırlayacağı UEFA heyeti, İstanbul'da 2 gün toplantılar yapacak. 30 Eylül Salı günü ve 1 Ekim Çarbamba günü Taksim'de Pera Palas'ta zirveler yapacak olan UEFA yönetimi Avrupa'nın 8 önemli futbol ülkesinin federasyon başkanı ile futboldaki son gelişmeleri ve kulüplerin durumlarını masaya yatıracak.

2 GÜN KAZAN KAYNAYACAK
Toplantıda UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino ile İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya, Portekiz, Rusya futbol federasyonu başkanlarının yer alacağı toplantıların rutin gündeminin ötesinde ise Türk futbolunu önemli 2 gün bekliyor. Her sene bir ülkede yapılan UEFA toplantılarında TFF yer almıyor. Ancak UEFA'nın İstanbul'da olması kazanı kaynatacak.

TRABZONLULAR İÇİN FIRSAT
Bunun nedeni ise hemen hemen her Türk kulübünün UEFA ile sorun yaşaması. F.Bahçe şike sürecinden dolayı 2 yıl ceza almıştı. Trabzonspor'un dosyası müfettişte ve Bordo-Mavili taraftarlar için Platini'nin İstanbul'da olması kaçırılmayacak bir fırsat olarak gösteriliyor. Taraftarlar Platini'ye "Kupa" protestoyu yapmaya hazırlanıyor. Yine Beşiktaş, G.Saray, Bursa UEFA Finansal Fair-Play'den dolayı kırmızı hatta. Bu nedenle bir çok kulübün temsilcisinin Platini ile görüşme ihtimali de bulunuyor. 2 gün boyunca kulüpler en azından otel lobisinde görüşmek için çaba gösterecek.
Kaynak: Akşam

Haberin Devamı
YORUM YAZ