MENÜ

Ne Arsenal ne Tottenham: 1-1

Tottenham'ı sahasında konuk eden Arsenal, baştan sona üstün bir futbol oynayıp, istatistiklerde rakibini ezse de, bu üstünlüğünü skora yansıtamadı. Konuk ekip 56'da Chadli ile öne geçerken, ev sahibi takım 1 puanı 74'te Chamberlain'in golüyle kurtardı.

Ne Arsenal ne Tottenham: 1-1

Maç Arsenalin vuruşuyla başladı. Sanchez yedek.İlk gol atağı Arsenalden Wilsher'in pasında Ramsey'nin şutu Lloriste kaldı.Arsenal seyircisi Adebayor her top alışında ıslıklıyor.

10ncu dakika sağ taraftan Arsenaş serbest vuruş kullanıyor.Mesut kullandı netice yok.

13ncü dakika Capoue'ye sert giren Chamberlain sarı kart gördü.
15nci dakikada Welbeck Vertonghen'den şık bir hareketle sıyrıldı şutu ve korner.Arsenal topa daha fazla sahip ilk onbeş dakikada.Tottenhamda tek santrfor olarak Adebayor gözüküyor.

21nci dakikada sağdan Chamberlain ortaladı Welbeck vurdu top Lloriste kaldı.Chamberlain 24ncü dakikada ortaladı Lloris zorlukla topu çeldi.Arsenal daha fazla topla oynuyor ve tamamen kapanan Spurs defansını kenarlardan açmaya çalışıyor.

Wilshere sert vurdu onsekiz üzerinden Lloriste kaldı.Arteta sakatlandı Flamini oyunda.3000 Tottenham seyircisi takımını destekliyor.Aynen bizdeki derbi maçlarında olduğu gibi.32nci dakika Mesut korner kullanıyor sağdan.netice yok.

İlk yarıda son 11 dakika,Chamberlain bugün çok hırslı ben de olsam hırslı olurum Sanchez'den formayı kapmak kolay değil.Mesut kendini kaybettirerek oynuyor.Katı defansı açarsa Mesut açar gibime geliyor.İlk yarı Tottenham ilk ciddi gol pozisyonunu 46ncı dakikada buldu Korner defans önledi Arsenal atağına dönüştü.

43ncü dakikada Chamberlain Ramsey'nin pasında topa sert vurdu Lloris zorlukla kontrol etti.İlk yarının en önemli tehlikesiydi.

Nefesleri kesen bir Derby seyretmedik Emirates'te.Ev sahibi daha çok gol deneyiminde bulundu derken Ramsey sakatlandı Cazorla oyunda.İlk yarıdaki ikinci zorunlu değişikliği oldu bu Arsenalin Arteta'dan sonra.Son değişiklik yani Sanchez için Wenger biraz beklemek zorunda kalacak.

İkinci yarı

Haberin Devamı

Cazorla'nın vuruşu korner.İkinci yarı hızlı başladı Gibbs'in vuruşu üstten avut.Mesutun gollük vuruşunda Lloris tehlikeyi ayaklarıyla önledi.

52nci dakikada Mesutun pasında defans başarılıydı.Arsenal Tottenhamın üzerine gitmeye başladı.Bir korner daha sağ taraftan Chamberlain kullanıyor.Flamini'nin vuruşu yandan avut.

VE CHADLİ LAMELA'NIN PASINDA GOLÜ ATTI

Tottenham 1-0 önde Dakika 56

Arsenal üstün oynarken golü yedi.Son yarım saatteyiz Emirates'te.Sanchez ısınıyor.derken Eriksen çıkıyor tottenhamda Lennon oyunda.Wilshere çıkıyor Alexis Sanchez oyunda.Son 27 dakikadayız.

Golden sonra Spurs tamamen geriye çekildi.Arsenal herşeyi deniyor kenarlardan ortadan ara paslarla bitime 20 dakika var.Mesutun şut pas karışımında Chambers'in vuruşu üstten avuta gitti.

Haberin Devamı

VE CHAMBERLAİN EŞİTLİĞİ SAĞLADI EMİRATES'TE

Tartışmasız maçın oyuncusu Chamberlain çok iyi oynadığı Welbeck'in altı pasta ıskasında biraz şanslı olsa da golü buldu ARSENAL-1 SPURS 1 Dakika 74

Oyunda son 13 dakika..Mesut ikinci yarıda bilhassa son yarım saatte arkadaşlarına devamlı asist yaptı.

Maçtan önce Arsenal kağıt üzerinde daha ağır basıyordu.Golü yedikten sonra Tottenhamın üzerine gitti beraberlik golünü buldu.Geçen sezon Arsenal birinci dakikada Spurs deplasmanında golü bulmuş mucizeler sonucu üç puan almıştı.

Bugünkü maçın hakkı da beraberlikti.5 dakika uzatma var.

Son şans olabilir Arsenal soldan korner kullanıyor.Bir korner daha netice yok.

Ve maç 1-1 sona eriyor

Gelelim temsilcilerimize.Bizden daha süratli oynadıklarını unutmayalım.Takım oyununda bizden üstün olduklarını da ekleyelim.Bireysel olarak bizim ligin üzerine çıkacak futbolculara ihtiyacımız olacak 1 ve 2 Ekimde.Bugün oynanan maçı bizim ligle kıyas etmememiz gerekiyor.premier ligin en önemli derbisinden çıkan sonuç bizleri aldatmasın.Temsilcilerimizi çok zorlu iki maç bekliyor.

Edip ADANIR

YORUM YAZ