MENÜ

Marsel'e Veliaht Geliyor

Milli tenisçimiz Cem İlkel, Marsel İlhan'ın veliahdı olmaya aday.

Marsel'e Veliaht Geliyor

Son dönemdeki başarılı performansıyla ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) sıralamasında ilk 500’e girerek, Türk tenis tarihinde bu başarıya imza atan ikinci isim olan milli tenisçimiz Cem İlkel, Marsel İlhan’ın veliahdı olmaya aday. Gençlik Spor Dergisi olarak İlkel’e başarısının sırrını, selefi Marsel İlhan’a ise genç sporcuya dair düşüncelerini sorduk.

Teniste, son yıllarda Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay’ın elde ettiği uluslararası başarılar ile İpek Soylu’nun ilk Grand Slam şampiyonluğu, ülkemizin bu branşta da marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi.

Marsel İlhan’ın 2007 yılında ATP sıralamasında ilk 500’e adını yazdırmasının ardından genç tenisçimiz Cem İlkel de ATP sıralamasında 479. basamağa yükselmeyi başardı. Babası da tenis sporuyla ilgilenen ve bu sayede çocuk yaşta korta çıkan İlkel, bu sayede kısa sürede profesyonelliğe adım atarak turnuvalarda yer almaya başladı.

"Hayranlıkla Mücadele Ettiğimiz Tesisler İnşa Ediliyor"

Cem İlkel, maddi durumu iyi olmayan kişilerin tenis oynayamayacağı gibi yanlış bir algının halk arasında hakim olduğunu dile getirerek, “Bana kalırsa isteyen herkes tenis oynayabilir. Ülkemizde bu yönde çok sayıda adım atılıyor. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da çok önemli desteği ve profesyonel anlamda güzel yönlendirmeleri olabiliyor” diye konuştu.

Son yıllarda ülkemiz sporcularının başarı grafiklerinde kazanılan ivmede temel etmenin, profesyonellik yolunda atılan adımlar olduğunun altını çizen Cem İlkel, şöyle devam etti:

“Başarı sadece yetenekle gelecek bir şey değil. Bu çok net bir şekilde anlaşıldı. Eskiden yetenekli kişilerin kendi performansları doğrultusunda gelen başarı ya da başarısızlıklar vardı. Şimdi bu sürece 'doğru antrenman programları ve profesyonel yaklaşımlar' eklendi. Tabi bu süreçlerin yanına Bakanlığın büyük bir maddi kaynakla hayata geçirdiği tesisleşme hamlesini de eklediğinizde sonuç da bu doğrultuda değişiyor. Bugün, ülkemizin farklı bölgelerinde birbirinden güzel tesisler var. Hayranlıkla mücadele ettiğimiz bu tesislerde uluslararası organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu organizasyonların bizlere kazandırdığı tecrübeler de çok önemli. Bu adımların hepsi, sonuçta tek bir potada eriyor ve bizlerin yol haritasını oluşturuyor."

“Her Jenerasyon Daha Üst Seviyelerde Başarılara Ulaşacak”

Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu gibi isimlerin önemli başarılara imza atarak ülkemiz tenis tarihine adlarını altın harflerle yazdığını söyleyen İlkel, “Bizimle birlikte artık her jenerasyon daha üst seviyelerde başarılara ulaşacaktır. Marsel'in, Çağla'nın başarıları bize ilham verdi. Belki de onlar bu kadar ilerlemese, ben de bu noktaya gelemezdim” dedi.

Milli sporumuz İlkel, şu an hedefinin eleme derecesinde de olsa en yakın zamanda Grand Slam turnuvalarına katılabilmek olduğunu belirterek, bu yolda azimle çalıştığını söyledi.

“Genç Kardeşlerimizin Spor Geleceği Bizim de Sorumluluğumuz”

Uluslararası başarılara imza atarak ülkemizi temsil eden Marsel İlhan ise, önceki yıllarda Çağla Büyükakçay’la birlikte ter döktüklerini, artık genç sporcuların da kendilerine katıldığını belirterek, yeni sporcuların yetişmesinden dolayı heyecanlı ve memnun olduğu ifade etti.

Cem İlkel’in başarısının teniste önemli bir adım olduğunu ve dereceye giren sporcu sayısında bir artış yaşanabileceğini ifade eden İlhan, şöyle dedi:

“Son yıllarda genç sporlarımızla sık sık bir araya gelerek onların spor geleceğine dair yol haritası hazırlıyoruz. Ben bu süreçte elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü genç kardeşlerimizin spor geleceği bir anlamda bizim sorumluluğumuzda.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ