MENÜ

Aslan nefes aldı: 2-1

Gerek yönetimsel anlamda gerekse sportif anlamda zor günler geçiren Galatasaray, Sivasspor'u konuk etti. Haftalardır yaptığı oyuncu tercihleri ve oynattığı futbolla eleştiri oklarını üzerine çeken Prandelli, bu mücadelede de rotasyona gitti.

Aslan nefes aldı: 2-1

Geçtiğimiz hafta sonu 18 kişilik kadroda yer vermediği Olcan’ı ilk 11’de oynatan İtalyan hoca bu kez Pandev’i trübüne gönderdi. Melo’yu savunmanın ortasında daha yakın bir bölgede oynatan Prandelli, oyun kurucu pozisyonunda Sneijder’ı görevlendirdi.

Aslan istekliydi

Mücadeleye iyi başlayan Galatasaray, topun kontrolünü eline geçirmekte zorlanmadı. Oyunu kanatlara taşıyan Aslan özellikle Tarık’la iyi bindirmeler yaptı. 3. dakikada Burak ceza sahası içersindeki Dzemaili’ye oynadı. Tecrübeli oyuncu sağ çaprazdan vurdu top auta gitti. 10. dakikada ise Tarık’ın bireysel hatası pahalıya mal oluyordu. Genç oyuncunun büyük hatası sonrası Aatıf, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Başarılı oyuncu müsait durumda kötü vurdu, top yandan auta gitti. Bu dakikadan sonra Cim Bom oyuna ağırlığını iyice koydu. Orta alanda kapılan toplar doğru kullanılınca Sivasspor kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı. Sneijder, Selçuk ve Olcan oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. 19. dakikada Olcan korneri kullandı, Chedjou ceza sahası içerisinde kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Cim Bom bu golle moral ve öz güven bulurken az sayıdaki taraftarının da desteğini arkasına aldı. 32. dakikada Olcan, İbrahim Toraman’ın müdahalesi ile ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak’ın vuruşunu Ertuğrul gelse de yıldız oyuncu ikinci pozisyonda topu ağlara göndermeyi başardı: 2-0. İlk yarı boyunca rakibi karşısında son derece baskılı bir futbol ortaya koyan Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Kabus gibi ikinci yarı

İkinci yarıya sakatlanan Veysel’in yerine Hakan’la başlayan Cim Bom, ilk yarıdaki temposunu kaybetti. Sivasspor ise ilk yarıya oranla daha fazla ileri çıkmaya çalıştı. Zaman zaman 4 kişiyle hücum eden konuk takım, Aslan’a zor anlar yaşattı. Kırmızı-Beyazlılar özellikle 55. ila 65. dakikalar arasında rakip kalede etkili oldu. 70. dakikada Yekta ara pasıyla Burak’ı gördü. Burak bekletmeden vurdu kaleci son anda topu kornere çeldi. 72’de ise Sivasspor savunmadan hızlı çıktı. Cicinho’nun ortasına arka direkte Chrisantus vurdu ve top ağlara gitti: 2-1. Sivasspor bu golden sonra daha cesur oynarken Galatasaray’da panik başladı. Bu bölümlerde Yekta ve Hamit’i oyuna alan Prandelli savunmayı güçlendirmek istese de maçın son bölümleri Sarı-Kırmızılılar için kabus gibi geçti. Uzun süredir taraftarlarını mutlu edemeyen Galatasaray ikinci yarıda zor anlar yaşasa da kazanmayı başardı. Lige tutunmak adına son derece önemli bir maçtan kabus görerek de olsa galip gelmek önemliydi. İkinci yarıda rakibine çok pozisyon veren Cim Bom sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Metin Karabaş

Haberin Devamı

YORUM YAZ