MENÜ

FIFA'da kazan kaynıyor

FIFA'da, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları'nın Rusya ve Katar'a verilmesiyle ilgili hazırlanan rapordan sonra kazan kaynamaya başladı.

FIFA'da kazan kaynıyor

FIFA soruşturma komisyonu başkanı Amerikalı hukukçu Michael Garcia ve ekibinin hazırladığı 350 sayfalık rapor, etik komisyonuna teslim edildi. Rapor şu anda etik komisyonu inceleme kurulunda denetleniyor. Hans Joachim Eckert başkanlığındaki kurul usul hakkındaki incelemeden sonra raporu ya etik komisyonuna gönderecek ya da eksiklerin düzeltilmesi için soruşturma komisyonuna geri yollayacak.

RAPOR AÇIKLANSIN
FIFA Başkanı Joseph Blatter ve etik komisyonu, raporun gizli kalması gerektiğini açıkladılar. Ancak raporun açıklanması için baskı gittikçe artıyor.

Raporun açıklanmasını isteyenlerin başında soruşturma komisyonu Başkanı Michael Garcia geliyor. FIFA Başkan Yardımcısı Lübnanlı Ali bin El Hüseyin de raporun açıklanması gerektiğini savunuyor. Şu anda raporu inceleyen etik komisyonu inceleme kurulu başkanı Hans Joachim Eckert de şeffaflıktan yana olduğunu belirtti.

Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach'ın da açıklanmaktan yana tavır koyması ile baskı iyice arttı. İngiltere Futbol Federasyonu da raporun açıklanmasını istiyor.

SAATLER NE OLACAK
FIFA'nın başını ağrıtan diğer bir konu da, 2014 Dünya Kupası sırasında Brezilya Futbol Federasyonu'nun hediye ettiği saatler. Brezilya Futbol Federasyonu FIFA İcra Kurulu üyeleri ile finallere katılan ülkelerin federasyon başkanlarına 20 bin Euro değerinde altın saat hediye etti. FIFA Etik Komisyonu bunun FIFA yönetmeliklerine aykırı olduğunu ve saatlerin 24 Ekim'e kadar iade edilmesini istedi.

Bu çağrıya ilk uyan Alman Futbol Federasyonu eski başkanı Theo Zwanziger oldu. Zwanziger, Dünya Kupası dönüşü gümrükte deklare ettiği ve gümrüğünü ödediği saati geri yolladı.

FIFA Başkanı Joseph Blatter bu konuda da karşı görüşte. Blatter, Brezilya Futbol Federasyonu'nun 100. kuruluş yıldönümü ve beş dünya kupası şampiyonluğu anısına hazırlanan saatlerin büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Blatter, 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu'nun da kendisine hediye verdiğini belirtti.

Blatter hediye saatler konusunda Etik Komisyonu ile de ters düştü. FIFA Başkanı hediyeler konusunun Etik Komisyonu'nun işi olmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ