MENÜ

Şenol Güneş: Passolig zamansız yapıldı

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Passolig iyi ama zamansız yapıldı. Altyapısı hazırlanmadı. Zaten şike süreci ile başlayan futbol krizi hala devam ediyor. Kaçan bir seyirci var. Futbolun seyir zevkini kaçıran maçlar oluyor" dedi.

Şenol Güneş: Passolig zamansız yapıldı

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Güneş’i Özlüce Tesisleri’nde ziyaret etti.
Antrenmanı bir süre izleyen Şükür ile saha kenarında sohbet eden Güneş, "İşte yeni golcümüz ama biraz geç kaldık" diye espri yaptı.

Sohbet sırasında Spor Toto Süper Lig’deki maç saatlerine değinen Güneş, bir hafta 21.30, diğer hafta 13.30’da maç yapmalarının kendilerini zorladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Önceden 13.30’da yemek yiyorduk şimdi maç yapıyoruz. Bir hafta maçımızı 20.00’de, öbür hafta 13.30’da yapıyoruz. En çok bize 13.30’da maç vermişler. O zaman bir ay, iki ay hep aynı saate ver ben onu kabul ederim. Geçtiğimiz hafta 21.30’da oynadığımız Beşiktaş maçında teknik direktör Bilic bağırıyor ’programda bize haksızlık yaptılar’ diye, tamam doğru ama bizim maçı niye 21.30’a aldılar, Beşiktaş dinlensin diye. Ama bunu söylemiyor."

Beşiktaş maçının ilk yarısında Bilic’in yardımcı hakeme her türlü hakareti yaptığını öne süren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilic ne zaman ki skoru kendi lehine çevirdi o zaman sorun kalmadı. Hiç kimse ağzını açmıyor. Biz derdimizi anlatamıyoruz. Şimdi biz konuşsak bir şey desek hakeme, ’hocam çok konuşuyorsun hakemle ilgili’ derler. Ama adam her türlü hakareti yaptı. Türk hakemleri bu hakareti hak ediyorlar. Biz bir şey desek, ’aman susun ne olur’ diyorlar. Tamam biz konuşmayacağız, onlar her türlü hakareti yapsın."

Galatasaray ya da Beşiktaş maçından birisini kazanacak güçte olduklarını ancak bunu başaramadıklarını belirten Güneş, "Oyunumuz kazanmaya müsaitti ama çok basit hatalar yapıyoruz. Mesela Beşiktaş maçında yediğimiz golde çıkarken kaptırdık. 7 oyuncu var, pozisyon almada geç kalınca golü yedik. Beşiktaş’ın üç tane atağı vardı, üçü de bizden kaynaklandı. Beşiktaş’a iyi diyorlar. Biz oynuyoruz atamayınca biz kötü oluyoruz" diye konuştu.

"Passolig zamansız yapıldı"

"Passolig nedeniyle seyircilerin statlara gelmemesini de" değerlendiren Güneş, şunları söyledi:

"Passolig iyi ama zamansız yapıldı. Altyapısı hazırlanmadı. Zaten şike süreci ile başlayan futbol krizi hala devam ediyor. Kaçan bir seyirci var. Futbolun seyir zevkini kaçıran maçlar oluyor. Ben de gitmem seyretmem yani. Millet niye maça gitsin ki. Bir heyecan istiyor. Takımını seviyor ama heyecan istiyor. Buna bağlı Passolig’i koydular. Biz de daha Passolig’i bilmiyoruz, ben hala anlamış değilim tam olarak. Niyet iyi ama zamanlama iyi değil. Birkaç galibiyetle seri sonuçlar alarak seyircimizin sahaya geleceğine inanıyorum ama bu biraz zaman alacak. Takım iyi oynayınca, Türkiye gündemine girince seyirci geliyor. Geçen sene transferler yapılmış, başarısız sonuçlar alınmış hepsi seyircinin kafasında şu an."
Hakan Şükür ise Bursaspor’u yakından takip ettiğini ve özellikle golcü oyuncu Fernandao’yu beğendiğini belirtti. Yeşil-beyazlıların genç golcü oyuncusu Enes Ünal’ın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu da ifade eden Hakan Şükür, "Umarım iyi yerlere gelecektir" dedi.

Antrenman sonunda da futbolcularla görüşen Hakan Şükür, takıma başarı diledi. Şenol Güneş, Hakan Şükür’e Bursaspor forması hediye etti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ