MENÜ

Ertuğrul Sağlam takımına güveniyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile oynayacakları müsabakaya ilişkin, "Gençlerbirliği maçındaki mücadelenin biraz daha üzerine çıkıp oyun kalitesini yükseltebilirsek Beşiktaş deplasmanından güzel bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Ertuğrul Sağlam takımına güveniyor

Sağlam, yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası 2. Turu’nda, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tarsus İdmanyurdu’nu 6-1 yenerek bir üst tura yükseldiklerini hatırlattı.

Kupada, olay ciddiye alınmadığında sürprizler yaşanabildiğini vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

"Tabii bu endişelerimizi oyuncularımıza ilettik. Sağ olsun oyuncularımız da bu konuda sorumluluk aldı. Ligde bu zamana kadar oynatamadığımız 5-6 oyuncuyu da oynatma fırsatı bulduk. Kimilerinden memnunuz, kimilerinden istediğimiz performansı alamadık. Daha fazla çalışması gereken oyuncularımız da var. Birkaç oyuncumuzun iyi performans sergilemesi bizi mutlu etti. Oyun çok tatminkar olmasa da alınan sonuç hem Gençlerbirliği’ndeki moral bozukluğunu üstümüzden atmamıza hem de Beşiktaş ile oynayacağımız maç için ekstra bir motivasyon sağlamamıza neden oldu. Şimdi gruplara kalmak için yeni rakibimizi bekliyoruz."

Sağlam, 27 Eylül’de ligin en önemli ekiplerinden biri olan Beşiktaş ile karşılaşacaklarına değindi.

Bu mücadelede iyi bir oyun ortaya koymak istediklerini aktaran Sağlam, "Allah’tan tek dileğim; hava ve saha şartlarının güzel, futbol oynamaya uygun olması. Tabii ki kendimize yakışan performansı ortaya koyacağız. Gençlerbirliği maçındaki mücadelenin biraz daha üzerine çıkıp oyun kalitesini yükseltebilirsek Beşiktaş deplasmanından güzel bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Milli maç için verilecek araya kadar Beşiktaş ve Çaykur Rizespor müsabakalarında iyi sonuçlar almak istediklerini bildiren Sağlam, sakatlıkları bulunan Lawal, Causic ve Özgür’ün iyileşmek üzere olduğunu belirtti. Yarın Aytaç ve Jerry haricinde tam kadro idman yapacakları bilgisini veren Sağlam, "Diego’yu, kupa maçında oyuna almak için uygun bir ortamı bekledik. Beşiktaş maçıyla alakalı fiziksel anlamda henüz yeterli olduğunu söyleyemeyiz ama Diego çok iyi durumda. Temennimiz; Beşiktaş ve Rize maçlarından sonraki milli arada yüzde 100 Diego’yu düşünebileceğiz" görüşlerini iletti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ