MENÜ

Donanma Kupası'nın startında bayram coşkusu

İYK'nın geleneksel etkinliklerinden Donanma Kupası, 27 Eylül Cumartesi günü Gölcük-İstanbul rotasında yapılacak.

Donanma Kupası'nın startında bayram coşkusu

26 Eylül Cuma akşamı yelkenciler için verilecek resepsiyona Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun da katılması bekleniyor. Start günü Deniz Kuvvetleri de 933’üncü yılını kutlayacak.

Son birkaç yıldır “sıkıntılı” olan Donanma Kupası Yat Yarışı, bu kez bayram coşkusuna sahne olacak. Zira yatların Gölcük-İstanbul mücadelesi için yelken basacağı 27 Eylül’de Deniz Kuvvetleri Preveze Deniz Zaferi ile kuruluşunun 933’üncü yılını birlikte kutlayacak.

Yarışa katılacak tekneler, 26 Eylül Cuma günü akşam saatlerinden itbaren Gölcük Donanma Komutanlığı’na giriş yapabilecek ve geceyi Poyraz Rıhtımı ile Denizaltı Filosu Limanı’nda kendilerine tahsis edilen yerlerde geçirebilecek.

Cuma akşamı Donanma Komutanlığı’nda yelkenci konuklar için saat 19.00’da bir resepsiyon verilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun da geceye katılması bekleniyor.

Bu arada İstanbul Yelken Kulübü, geceyi Gölcük’te geçirecek kişilerin kayıtlar sırasında bildirilmesi için bir form hazırladı. Bu formda, karadan gelecek kişilerin de isimlerinin ve Donanma Komutanlığı’na giriş yapacak araçlarının plaka numaralarının belirtilmesi gerekiyor.

27 Eylül Cumartesi sabahı ise tüm Deniz Kuvvetleri birimlerinde Preveze Deniz Zaferi ile 933’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle törenler ve halka açık çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki gemicilik gösterileri, bando konseri ve objeler sergisi gibi etkinlikler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu’nun saat 10.30’da yat yarışının startını vermesinden sonra başlayacak.

Kaynak: TurkSail

Haberin Devamı
YORUM YAZ