MENÜ

"Bu rutin bir yazışma"

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin, kulübün Avrupa Ligi katılım payının askıya alınması ile ilgili olarak, "Bu, finansal fair-play çerçevesinde rutin bir yazışma. UEFA bizden 15 Ekim'e kadar gelir tablomuzu göndermemizi istedi" dedi.

"Bu rutin bir yazışma"

Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UEFA’nın, kulüplerin gelir ve gider dengelerini oluşturması açısından başlattığı finansal fair-play uygulaması kapsamında, Türkiye ve Avrupa’da pek çok kulüpten gelir gider durumu ile ilgili bilgi istediğini söyledi.

UEFA Finansal Kontrol Komitesi’nin kendilerinden önceki yönetimden de geçen haziran ayında kulübün mali tablosuna ilişkin rapor istediğini vurgulayan Bölükbaşı, "Bu finansal fair-play çerçevesinde rutin bir yazışma. UEFA bizden 15 Ekim’e kadar gelir tablomuzu göndermemizi istedi. Pek çok kulübe uygulanan bir uygulama. UEFA, tüm kulüplerin gelir ve gider tablolarının dengeli olmasını istiyor" diye konuştu.

Bölükbaşı, Bursaspor’un UEFA’dan katılım payı alacağının bulunmadığını, bu nedenle kulübün herhangi bir gelir kaybı yaşamadığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ