MENÜ

Saray'da kaos

Kongre tarihi belirleyip sonrasında da aday olmayacağına dair sinyaller veren Başkan Ünal Aysal'ın hâlâ net tavır ortaya koymaması Galatasaray'daki seçim atmosferini kilitledi. Aysal'ın durumuna göre politika belirleyecek muhalif kanat aday arıyor, Cim Bom'un patronuna da, “Sakın bırakma” baskısı geliyor.

Saray'da kaos

Galatasaray’da büyük bir belirsizlik havası hakim. Başkan Ünal Aysal, 25 Ekim için kongre kararı açıkladı ama kendi tavrını netleştirmemesi Sarı- Kırmızılı camiayı kilitledi. Muhalif kanat, ekonomi politikaları ve özellikle de gayrimenkullerin değerlendirilmesi fikrine karşı çıkınca kongre resti çeken Aysal’ın bir başka cepheden de, “Sakın bırakma, çok daha kötü bir son olur” baskısı gördüğü ileri sürülüyor. Bu da Başkan’ın kafasını karıştırdı,
yeni bir ekiple yola devam etme ihtimali ortaya çıktı. Fakat bu da şu an için net bir açıklama olmadığı için tamamen bir ihtimal! Ünal Aysal’ın çok sayıda senaryoya zemin hazırlayan tutumu, muhtemel oluşumların da önünü kesiyor.

Tribünlere ‘sürpriz’ oldu
Tabi bir de işin taraftar boyutu var... 3 yıllık bir aradan sonra tekrar ve pek de hesapta olmayan bir zamanda, üstelik 4. yıldız peşinde koşulan sezonda kongre havasına girilmesi, Sarı-Kırmızılılar’ın keyfini kaçırmış durumda. Futbol takımının toparlanması için çözüm bekleyen taraftarlar, kaos ortamından çok rahatsız ve bir an önce net bir tablonun oluşmasını bekliyor.

Florya da kongre havasına girdi!
Florya da kongre havasına girmiş durumda! Ünal Aysal’ın göreve getirdiği Prandelli, başkanın tesislere yaptığı ziyarette, “Siz işinize bakın” sözüyle rahatlamıştı ama son gelişmeler yine tedirginliğe sebep oldu. İtalyan hocanın Aysal olmasa da, Aysal’a yakın kişilerle temas kurup son dakika gelişmeleri hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Başta yabancı yıldızlar olmak üzere futbolcular da kongre havasını endişeyle izliyor. Ligde ve Avrupa’da zorlu bir fikstüre girecek, 6. haftada Fenerbahçe ile derbiye çıkacak olan Sarı-Kırmızılı takımın motivasyonunun nasıl korunacağı merak konusu.

Ekonomik tablo endişelendiriyor
Başkan Ünal Aysal, sık sık ekonomi yönetimiyle eleştirildi. Son gayrimenkul değerlendirme fikrine de muhalefet bu yüzden karşı çıktı. Aysal ise her fırsatta kendini savunuyor, “Borç 328 milyon Dolardı, bizim dönemimizde 10 milyon Dolar arttı” diyor. Neresinden bakarsanız bakın bilinen ve bazı sürprizleri de içerdiği ileri sürülen ekonomik tablo adaylığı düşünen isimler için en büyük endişe kaynağı.

Alp Yalman ve diğerleri
Başkan adaylığı için kolları sıvayan isim Alp Yalman. Hem liseleri hem de lise dışından yöneticileri kapsayan bir kadro kurmayı planlayan Yalman’ın hem ekonomi hem de sportif açıdan projeleri önümüzdeki günlerde paylaşması bekleniyor. Faruk Süren, “Özel işlerim var” diyerek yurt dışına çıktı, Adnan Öztürk, “Ben aday olmayacağım” diyor, Ulusoy’a ise camianın lisesiz kanadından destek var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ