MENÜ

Aysal ve planları

Aysal, yükselen tansiyonu indirmek için Alp Yalman'dan yardım istedi. Projelerin devamını sağlamak için Yalman'ı dışarıdan desteklemeyi seçti. İkinci mesele ise bu hamleyle birlikte Mehmet Helvacı ve Adnan Öztürk gibi olası adayların önünü kesmiş olması.

Aysal ve planları

Başkan Ünal Aysal aday olmayacak yerine Galatasaray Camiası’nda kimsenin itiraz etmeyeceği bir ismi işaret edecek demiştik ve Alp Yalman da haberimizin peşinden adaylığını açıkladı. Duruma karşıdan bakıldığı zaman; Aysal Divan Kurulu’na bozuldu zamanının geri kalanını ailesiyle geçirmek üzere köşesine çekildi ve Alp Yalman da zor gününde kulübe sahip çıktı, soldan bakıldığı zaman Aysal yükselen tansiyonu indirmek için Alp Yalman’dan yardım istedi, sağdan bakıldığı zaman Aysal projelerin devamını sağlamak için kenara çekilerek Alp Yalman’ı dışarıdan desteklemeyi seçti, arkadan bakıldığı zaman Mehmet Helvacı, Adnan Öztürk gibi olası başkan adaylarının yolunu kesmek için bir hamle yaptı, tepeden bakınca da muhalefet Başkan Aysal’a karşı Alp Yalman isminde birleşti gibi görünüyor.

Birbirine zıt 2 senaryo


Şu anda Galatasaray’a yön veren genel kurul üyelerinin düşünceleri bu şekilde. İsteyen istediği senaryoya inanıyor. Durum o kadar karışık ki tek yönle anlayabilmek imkansız. Biraz beyin jimnastiği yaparsak iki sonuca ulaşabiliriz. İlkinde bütün kontrol Başkan Ünal Aysal’ın elinde... Aysal gerilen muhalefeti kendi oyununa dahil ederek eleştirileri durdurdu. Bu kulüpte Alp Yalman’ı belli bir süre geçmeden eleştirebilecek kimse yok, karşısına başkan adayı olarak çıkabilecek kimse de. Dışarıdan destekle kendi başlattığı projeleri devam ettirerek istediğine ulaşacak. Hem de bunu yaparken en ufak bir şekilde eleştirilmeyecek.

Aysal: Yalman’la konuşmadım


Gelen haberlerin tamamı Yalman’ı, Aysal’ın ikna ettiği yönünde ama bunu Başkan net bir dille reddediyor. Bu koşulda ilk senaryonun tam tersi bir durum ortaya çıkıyor. Başkan Ünal Aysal’ı özellikle Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projesinden vazgeçirmeye çalışan ama cevabını baskın seçimle alan muhalefetin çözümü olarak görünüyor. Alp Yalman’ı ikna eden kongre üyeleri oldukça yıpranmış Aysal’ın karşısına güçlü bir isim çıkartarak yolunu kesmeye çalışıyorlar.

Gerçek sorun moralsizlik

Alp Yalman dün adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Camianın tamamının kendisine saygı ve sevgisi sonsuz. Ancak ilerlemiş yaşı ve çok güçlü olmayan maddi imkanları Yalman’ın karşısındaki en büyük sıkıntı. Bugün akşam saatlerinde Sarı-Kırmızılılar önlerini daha net görecekler. Gelen başkanın ise 1.5 yıllığına, yani olağan seçim tarihine kadar görev yapması ise planlanan başka bir detay. Sözün özünde ise şu anda büyük bir bölüm Galatasaraylı karamsarlık yaşıyor. Maddi durum kötü, takım kötü, amatörler ne olacak, Aysal’ın projeleri denildiği kadar korkunç mu diyerek enseyi karartıyorlar. Mutlaka bir şeyler yapılıp bu moralsizliğin birbirleriyle 3 boyutlu satranç oynayan yönetim ya da muhalefet tarafından yok edilmesi lazım. Başka türlü mutlu günler ne olursa olsun çok yakında görünmüyor.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ