MENÜ

31 gollük maç! 16-15

İngiltere Lig Kupası 3. tur mücadelesi dramatik bir karşılaşmaya sahne oldu.

31 gollük maç! 16-15

İngiltere Lig Kupası 3. tur mücadelesi dramatik bir karşılaşmaya sahne oldu. Liverpool, konuk ettiği Championship ekibi Middlesbrough'yu normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten maçta, penaltı atışları sonucunda 14-13 (toplamda 16-15) mağlup etti.

Anfield Road'daki mücadeleye hızlı başlayan Liverpool, 10. dakikada Rossiter ile 1-0 öne geçti. 62'de Reach'in golü skoru 1-1'e getirdi ve uzatmalara geçildi. Uzatmaların 109. dakikasında Suso Liverpool'u bir kez daha öne geçirdi, fakat uzatmaların artı 1'inci dakikasında Bamford'un penaltı golü karşılaşmayı uzatmalara taşıdı.

Daha sonra geçilen penaltılarda da büyük çekişme yaşandı.

Kaleciler dışındaki 10'ar oyuncu penaltıları kullandığında eşitlik bozulmadı: 9-9. Bunun üzerine iki takımın file bekçileri Mignolet ve Blackman beyaz noktanın başına geçti. Her iki kaleci birbirlerini mağlup edince ilk 11'lerin tamamı penaltı kullanmış oldu fakat eşitlik gene bozulmadı: 10-10.

Bu sefer ilk 11'deki oyunculardan bazıları ikinci kez penaltı noktasının başına geçti. Liverpool'dan Balotelli, Leiva, Lallana ve Suso Middlesbrough'dan da Bamford, Clayton, Reach ve Adomah aynı maçta ikinci kez penaltı kullandı. Konuk ekipten Adomah fileleri havalandıramayınca Liverpool karşılaşmadan 16-15 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ