MENÜ

Ünlü yelkenci Mustafa Yurtbulmuş Dünya turunda

Dünyayı denizden dolaşacak ünlü yelkenci Mustafa Yurtbulmuş, Martı Marina&Yacht Club'dan çıktığı dünya turu ile otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

Ünlü yelkenci Mustafa Yurtbulmuş Dünya turunda

Maviye ve özgürlüğüne düşkün olan ve bugüne kadar pek çok denizde yelken açan Mustafa YURTBULMUŞ, "Eğitime Yelken Aç" sloganıyla 21 Eylül’de Martı Marina&Yacht Club’dan yola çıktı. Yaklaşık 3 yıl sürecek olan dünya turu ile YURTBULMUŞ, otizmli çocukların eğitimlerine katkı sağlarken otizm konusunda da farkındalık yaratacak.

Burs Yaz 5290’a SMS At Eğitime Sen De Yelken Aç!

“Eğitime Yelken Aç" sloganıyla otizmli çocukların eğitimine katkıda bulunmak için hayata geçirilen kampanya kapsamında YURTBULMUŞ’un kat ettiği her mil için 1 SMS atılarak toplamda 35.000 SMS gönderilmesi ve 350.000 TL’lık bir burs fonu oluşturulması hedefleniyor.

Tohum Otizm Vakfı’na destek vermek isteyenler “BURS” yazıp 5290’a mesaj göndererek bu anlamlı kampanyaya katılabilecek. Tohum Otizm Vakfı, YURTBULMUŞ’un bu heyecanlı serüvenini, kaç deniz mili yaptığını ve toplanan SMS miktarını düzenli olarak sosyal medyadan takipçileriyle paylaşacak. Dönemsel olarak katılımcıların da konuk edileceği dünya turunda Tohum Otizm Vakfı’na en yüksek bağışı yapan destekçi en heyecanlı etapta ünlü yelkenciye eşlik edecek.

3 Okyanus, 30 Ülke, 38 Liman ve Yüzlerce Ada...

Yelken eğitmeni Mustafa YURTBULMUŞ, teknesi Balıkçıl ile 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı dümen suyunda bırakarak ortalama 30.000 deniz mil, (55.000 km) seyir yapacak. 21 Eylül’de Martı Marina&Yacht Club’dan yola çıkan YURTBULMUŞ’a deniz tutkunu Elif KESKİN de eşlik ediyor.

Sail&Sail Yelkencilik Okulu’nun kurucusu YURTBULMUŞ, “Okyanus geçişlerimle 2 bin 700 deniz mili yol alıp 17 gün kara görmeden seyir yapacağım. Yeni yılı Karayipler’de karşılamayı planlıyorum. Yeni yerler, yeni insanlar ve yeni lezzetlerle tanışacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. İsteyen herkesi de bu mutluluğu paylaşmaya davet ediyorum” dedi. Yelken Eğitmeni teknesinin her türlü güvenlik elektrik elektronik mekanik ve yelken donanımının dünya turuna uygun hale getirdiklerini vurguladı. 200 yelkenli ve 1200 yelkencinin yer alacağı Atlas Okyanusu’nda yapılacak ARC yarışına da katılacak olan YURTBULMUŞ, teknesiyle Cebelitarık boğazını geçip kanarya adalarına yelken açacak.

Mustafa YURTBULMUŞ Kimdir?

Ankara`da kendi şirketinde yöneticilik yapmakta olan Mustafa YURTBULMUŞ’un her geçen yıl artan deniz tutkusu Ankara yaşamını bırakmasına sebep oldu. Radikal bir kararla profesyonel iş yaşamına son verip, kendisini tamamen denize ve yelkene adadı. 2007 yazında ilk teknesini alan YURTBULMUŞ, teknesiyle uzun seyirler yaptı. 14 metrelik Balıkçıl adlı teknesiyle girdiği hemen her yarışta, iki yıl üst üste Miyc Kış Trofesi birinciliği de dahil olmak üzere dereceler aldı. International Sailing School’un temsilciliğini yaptığı International Yachtmaster Training’den Master of Yacht ve Sailing Instructor belgelerini alıp ISS çatısı altında bir müddet eğitmenlik yaptı ve 2011 yılında “Sail&Sail” isimli kendi okulunu kurdu. Yelkene her yaşta başlanabileceğinin iyi bir örneği olan Mustafa Yurtbulmuş’un şu an 30.000 deniz mili kayıtlı olmak üzere hesabını yapamadığı kadar çok deniz mili ve yarışlar sonunda kazandığı birçok kupası var.

Tohum Otizm Vakfı

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, 2003 yılından beri faaliyetlerine devam eden, "Otizm Spektrum Bozukluğu” ve diğer “Yaygın Gelişim Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kurulan, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfıdır.

Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların fiziki bağımsızlıklarını ve hareketliliklerini eğitim yoluyla geliştirerek topluma tam katılımlarının desteklenmesi, anne-babalara ve eğitmenlere yönelik e-öğrenme portalı ile otizmli çocukların okul öncesi eğitime katılımlarının artırılması, kaynaştırma/bütünleştirmenin etkililiğini artırmak için politika ve uygulama önerileri, otizmli gençlerin üretkenliğinin artırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin desteklenmesi, otizm aile seminerleri, teknoloji yoluyla otizmli çocukların öğrenme fırsatlarının artırılması gibi birçok projeyi hayata geçirmiştir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ