MENÜ

Sultanlar dünyaya karşı!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bugün İtalya'da başlayacak Dünya Şampiyonası'nda madalya şansı arayacak. Filenin Sultanları, ilk maçında tarihinde Dünya 3.'lüğü ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Sırbistan'l karşılaşacak.

Sultanlar dünyaya karşı!

Türkiye'nin salon sporlarındaki başarılı dallarından voleyboldaki medarı iftarımız Filenin Sultanları, İtalya'da bugün başlayacak 2014 Dünya Şampiyonası'nda boy gösterecek. Tarihinde 3. kez bu organizasyonda yer alan A Milli Bayan Voleybol Takımımız, B Grubu’nda Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kamerun ve Sırbistan'la karşı karşıya gelecek. 2006 Dünya Şampiyonası'nda 10. ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda da 6.'lık elde eden Ayyıldızlılar, yükselen ivmesini devam ettirip, sıralamada daha da üstlerde yer almak için mücadele edecek. Türkiye'nin gruptaki ilk rakibi ise, 2011 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve 2006 Dünya Şampiyonası'nda 3.’lük elde eden Sırbistan olacak. Hem galibiyet hem de şampiyonaya moralli girmek adına büyük öneme sahip olan karşılaşma, TSİ 18.00'de başlayıp, NTVSpor'dan naklen yayınlanacak.

Gruplarda ilk 4 çıkıyor

İtalya’nın Bari, Milano, Modena, Roma, Trieste ve Verona kentlerinde oynanacak grup maçlarında ilk 4 sırayı elde eden ülkeler, adlarını ikinci tura yazdıracak. 16 ekibin E (A-D) ve F (B-C) olarak iki gruba ayrılacağı ikinci tur aşamasında, aynı gruptan gelen ekipler birbirleriyle karşılaşmayacak. Bu turda ilk üç sırada yer alacak takımlar, yoluna üçüncü turda devam edecek. G ve H gruplarında 6 takım arasında geçecek ve 8-10 Ekim’de Milano’da oynanacak üçüncü turun ardından ilk iki sırada yer alan ekipler yarı finale yükselecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ