MENÜ

Karşınızda yeni Mitsubishi R5

Brandalar kalktı ve yeni Mitsubishi R5, İngiltere'nin Wiltshire kentindeki Castle Combe pistinde geçtiğimiz hafta tanıtıldı.

Karşınızda yeni Mitsubishi R5

Mitsubishi’nin Mirage versyonundan etkilenerek üretilen olan R5, İsveçli ralli tasarımcısı Tomas Weng tarafından tasarlandı. Aracın gelecek sezon WRC 2 yarışlarında yer alması bekleniyor. Daha önceden Evo X’de bulunan 1620cc motor hacmine sahip ve dört çeker olan araç 5 ileri vitesten oluşuyor.

Arabanın tasarımcısı Weng araçla ilgili olarak, “Bu arabanın geliştirilmesinde birçok iyi fikir hepimize ilham oldu. Aracı yapabildiğimiz kadar basit ve kullanışlı yapmaya çalıştık. Birçok Mitsubishi parçasını kullandık ve hepsinin bir birleşimini yarattık. Belirlediğimiz fiyat da birçok araçla rekabet edebilecek durumda. Bundan sonuna kadar eminiz. Ayrıca müşterilerden gelen yüzlerce soru da bizim beklediğimizin çok üstünde. Satışlar çift haneli sayıları geçti bile…” Dedi.

Mitsubishi R5’in detaylı testleriyse Ekim ayında başlayacak. Aracınsa ilk yarışına gelecek yılın ilk zamanlarında başlaması öngörülüyor. Ford Fiesta, Citroen DS3, Peugeot 208 T16 ve R5; WRC 2’de yarışmakta olan araçlar…

Haberin Devamı
YORUM YAZ