MENÜ

Poziyon penaltı mıydı?

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının 80. dakikasında Gökhan Gönül'ün yerde kalmasıyla hakem Ali Palabıyık'ın penaltı noktasını göstermesi, spor dünyasında günün tartışma konusu oldu.

Poziyon penaltı mıydı?

İşte hakem hocalarının Gökhan Gönül'ün penaltı pozisyonuyla ilgili görüşleri;

'Penaltı yok'

Gökhan Gönül, Şenol Can'ın hafif temasını hissettiği anda kolayca kendini yere bıraktı. Bu pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Ali Palabıyık'ın bu kararı tam bir fiyasko oldu.

Maçın 80. dakikasında Ali Palabıyık pozisyonu aslında net olarak görüyor. Gökhan GÖnül, Şenol Can’ın yanından topa hamle yapmaya çalışırken, rakibinin hafif el ve vücut temasını hissettiği an kendini çok rahat bir şekilde yere bırakıyor. Pozisyonu devam ettiren hakem Palabıyık, daha sonrasında ilave yardımcı hakem Cem İyihuylu’nun uyarmasıyla gecikmeli olarak beyaz noktayı gösteriyor. Aynı ilave yardımcı hakeme ve Ali Palabıyık’a soruyorum: Pozisyonun aynısı Gaziantepspor lehine olsaydı, penaltı kararı verebilir miydiniz? Bana göre penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan, fiyasko bir karar. Palabıyık, bu yanlış kararıyla maçı bir takımın hanesine direkt 3 puan olarak yazdırmış oldu.

Serdar Tatlı

Hakemin hediyesi

Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Fenerbahçe, dün gece hakem Ali Palabıyık'ın hediyesi olan bir penaltıyla 3 puanı kazandı. Ve üstelik penaltıyı hakem Palabıyık değil, çizgi hakemi verdi. Öncelikle bu tür penaltıyı çizgi hakemi vermemeli. Çünkü pozisyonu sadece görüyor ama olayı yaşamıyor. Ceza alanı içinde Gökhan'a bir el uzanıyor, temas ediyor. Gökhan Gönül teması hissedip bir adım sonra kendini yere bırakıyor.

İşte yapılan hareketle düşme arasındaki bağlantıyı, ancak o anda sahada olan hakem hissedebilir ya da görür. Böylesi bir penaltıyla, o ana kadar kalesini çok iyi savunan, çok iyi kapanan Gaziantepspor'un yenilgisi Fenerbahçe'nin galibiyetine gölge düşürdü.


Ahmet Çakar
Penaltıda 'Mı' olmaz

Özellikle İstanbul maçlarında büyük takımların maalesef hakem avantajı oluyor.
Penaltı pozisyonuna hakem inanmadı. Çizgi hakemi olaya el koydu. Mutlaka konuşarak karar verdiler. Eğer Ali Palabıyık "Penaltı mı?" demiş ise pozisyonu vermeyeceksin. Çünkü penaltının "mı?" sı olmaz. Penaltıyı verdiğinde hiç kimse sesini çıkaramamalı. Demek ki hakem olarak şüphesi vardı. Yayıncı kuruluşun çektiği görüntülere göre bu pozisyon çok tartışılır. Zaten uzun zamandır maalesef maçların çekimleri kötü geliyor. Onlar da bizim kulüplere benzediler. Para verin tamam, hizmet yok!

Erman Toroğlu

Temas var penaltı yok

“Şenol’un, Gökhan’ın omuzuna bir müdahalesi var. Ama bu temas, ne düşürmeye ne de pozisyonunu bozmaya yeterli değildi. 6. hakem Cem İyihuylu, adeta fal açarak hakem Ali Palabıyık’ı resmen yaktı.”

80. dakikaya kadar mükemmel bir maç yöneten Ali Palabıyık, gözünün önünde cereyan eden ve oynamasına da müsade ettiği pozisyonda, asistan hakem Cem İyihuylu’nun gereksiz müdahalesiyle ‘tornistan’ yaparak beyaz noktayı gösterdi.

Bu karar, hakemin özgüveninin olmadığının da resmi belgesiydi. Çünkü kendi kararını değil, asistan hakeminin kararını uyguladı. Pozisyona gelince; penaltıyla yakından uzaktan alakalı değildi. Çünkü Şenol Can, Gökhan’ı çekerek, düşürmüyor.

İterek hiç düşürmüyor. Çelme de takmıyor, nasıl olacak penaltı! Evet, Gökhan’ın omuzuna bir müdahale var. Ama bu temas, ne düşürmeye ne de pozisyonunu bozmaya yeterli değildi. Dolayısıyla 6. hakem net göremeden, fal açarak büyük bir hatayı hakemine yaptırdı.

Bülent Yavuz

Penaltı pozisyonu tartışmaya açık

Gökhan Gönül, ceza sahasında topa hareketlendiğinde rakibinin gerisinde kalan Şenol Can, Gökhan’ın sağ elini bileğinden tutup bıraktı. Gökhan da bu fırsatı kaçırmadı ve tekme yemişçesine düştü. 6’ncı (çizgi) ilave yardımcı hakem Sinan Cem İyihuylu’nun uyardığı Palabıyık da beyaz noktaya gitti. Mutlaka tartışılacaktır; ancak hakemde kanı uyandıran, futbolculardır. Şenol Can’ın Gökhan’ı aşırı güç kullanıp kullanmayıp çekmesi ya da futbolcunun kendisini atması tamamıyla hakemin sorunu değil.

Ali Aydın

Haberin Devamı
YORUM YAZ