MENÜ

İbrahim Kızıl: Futbol adına yazıklar olsun

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri maçta penaltı kararının doğru olmadığını belirterek, hakemlere tepki gösterdi.

İbrahim Kızıl: Futbol adına yazıklar olsun

İbrahim Kızıl, maçtan sonra protokol tribününü çıkışında yaptığı açıklamada, futbolcularının özveriyle oynadığını kaydederek, "Büyük takımlar gol atamadıkları zaman, attırmak mı lazım! Bu akşam da sağolsun hakem biraz yardımcı oldu. Orta hakem önce penaltıyı vermedi, belli bir süre geçtikten sonra tekrar karar değiştiriyor, 'penaltı' diyor. Böyle bir şey olmaz. Penaltıyla alakası yok" dedi.

“EĞER VİCDANI RAHATSA...”

Merkez Hakem Kurulu'nun büyük takımların etkisi altında kaldığını savunan Kızıl, şöyle devam etti:

"MHK'nin büyük takımların özellikle Fenerbahçe'nin etkisi altında kalmasına üzülüyorum. Şimdi belki bana ceza verecekler. İstedikleri kadar ceza versinler, isterse men etsinler başkanlığımı ama çok yazık oluyor. Geçen hafta da bizim lehimize verilmesi gereken penaltı verilmedi, bu hafta da aleyhimize penaltı verildi. Büyükler oynamıyorsa, dünyanın sonu değil. İlla galip gelmeleri lazımsa, o zaman 'oynamadan galip gelmemiz lazım' desinler. O zaman niye bu kadar yorulalım. Futbol adına yazıklar olsun. Hakem kardeşim de penaltıyı verdi. O kararı veren çizgi hakemi defalarca seyretsin içi vicdanen rahat ediyorsa Allah ile onu başbaşa bırakıyoruz."

“YAZIK, GÜNAH”

İbrahim Kızıl, Fenerbahçe'nin büyük bir takım olduğunu vurgulayarak, "Kimse bunu inkar edemez. Ancak herkesin saygı duyması lazım. Eğer bir Anadolu kulübü sınırlı bütçelerle kendini buraya taşımışsa, bu dakikaya kadar gol yememişse hakemle, yanlış bir kararla bu kadar basit olmaması lazım. Yukarıda Allah var. Allah için kararı doğru vereceksin. Niye kariyerine leke sürdürüyorsun. Niye futbolu bu kadar pisliğin içine atıyorsun. Yazık, günah. O futbolcuların emeğine yazık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ