MENÜ

Fransa, ABD'nin yenilmezlik serisine son verdi: 76-72

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye ile aynı grupta bulunan Fransa, hazırlık maçında ABD'yi 76-72 yenerek rakibinin 4 yıllık yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Fransa, ABD'nin yenilmezlik serisine son verdi: 76-72

27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren iki ülke, Fransa’nın başkenti Paris’teki Pierre de Coubertin Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan ABD, ilk periyodunu 20-6 önde geçtiği mücadelenin ilk devresini de 38-26 üstün tamamladı. Üçüncü periyodu 53-46 ABD önde tamamlarken, son çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Fransa, karşılaşmadan 76-72 galip ayrıldı.

Mücadelede 26 sayı, 15 ribaunt ile "double double" yapan Sandrine Gruda, Fransa’nın galibiyetinde önemli rol oynadı. ABD’de gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek Tina Charles’ın 12 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.
Bu mağlubiyetle ABD Kadın Milli Takımı’nın yaklaşık 4 yıllık namağlup unvanı sona erdi. ABD daha önce 18 Eylül 2010’da bir hazırlık maçında Avustralya’ya yenilmişti. Dünya Şampiyonası’nın madalya adaylarından Fransa ise rakibini 1994’ten bu yana ilk kez mağlup etti.

Fransa, Dünya Şampiyonası’nda B Grubu’nda Türkiye, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek. Son şampiyon ABD ise Angola, Çin ve Sırbistan ile D Grubu’nda yer alacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ