MENÜ

35 kahraman 31 madalya ile döndü

Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Oyunları'nda ülkemizi temsil eden özel sporcularımız 31 madalya ile yurda döndü.

35 kahraman 31 madalya ile döndü

Zihinsel engelli çocukların spor yoluyla hayata kazandırılması, fiziki kondisyonlarının, motor becerilerinin ve yeteneklerinin geliştirilerek cesaretli ve mutlu birer birey olmaları için çalışmalarını sürdüren Türkiye Özel Sporcular Derneği, ülkemizi Belçika’da yapılacak “ Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları”nda başarıyla temsil etti.

13 - 21 Eylül 2014 tarihleri arasında Belçika’nın Antwerp şehrinde düzenlenen “ Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları”na, 34’ü “Özel Sporcu”dan oluşan toplam 54 kişilik kafile ile katılan Türkiye, yarıştığı 5 branşta toplam 18 altın, 10 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Özel sporcularımız Atletizm'de 8 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya; Futbolda B Grubu üçüncülüğüyle bir bronz madalya, Karma Basketbol'da C Grubu ikincisi olarak bir gümüş madalya; , Karma Masa Tenisi'nde 3 altın, 4 gümüş, 1bronz madalya ve Yüzme'de 7 altın, 2 gümüş madalya elde etti.

34 “Özel Sporcu” ( zihinsel engel tanısı konmuş sporcu) ve 5 “Partner Sporcu” ( zihinsel engeli bulunmayan normal sporcu), 12 antrenör, 1 yardımcı eleman ve 2 idareci olmak üzere toplam 54 kişiden oluşan kafile, dün (21 Eylül 2014) akşam saatlerinde yurda döndü.

Özel Sporcular Kafilesi için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir karşılama töreni düzenlendi. Çiçek çelenkleriyle karşılanan kafile, havalimanında zafer pozu da verdi.

“Özel Olimpiyatlar Avrupa-Avrasya Bölgesi”nin her dört yılda bir tekrarlanan en büyük ve en prestijli organizasyonu “Özel Olimpiyatlar 2014 Avrupa Yaz Oyunları”na, 58 ülkeden 2 bin’i “Özel Sporcu” olmak üzere toplam 9 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ