MENÜ

Yine memnun musun hocam!

Son dakikada gelen golle Anderlecht karşısında 1 puanı kurtaran Aslan'ın hocası, takımın mücadelesinden memnun olduğunu söylemişti. Sarı-Kırmızılılar bu kez de Balıkesir'e 3 puan hediye edince, taraftarlar isyan bayrağını açtı. İşte Prandelli'nin akıl almaz hataları...

Yine memnun musun hocam!

1. 8 savunmacıdan vazgeçmedi

Haberin Devamı

Prandelli göreve ilk geldiğinde takıma 4-2-3-1 oynatıyordu. Ancak bir anda fikir değiştirip, 4-3-1-2'ye döndü ve kanatlardan vazgeçti. Bayern Münih, Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid gibi devlerin hepsi istisnasız bir şekilde aynı düzenle oynarken, Prandelli ise Dzemaili, Selçuk ve Yekta'lı orta sahaya, geride 4 defans oyuncusu ve 1 kaleciden oluşan 8 savunmacı ekleyerek Balıkesir karşısına çıktı. Maçın tek kale oynanacağı belliyken, tek gol silahı Burak Yılmaz'dı.

2. 62 dakika boyunca izledi!

Balıkesir gibi ilk 2 maçta ligin dibine demir atmış, puanı bile olmayan bir takım karşısında Galatasaray soyunma odasına 2-0 geride giderken, Prandelli 62. dakikaya kadar sahada olan biteni izledi. İlk hamlesi ise Bruma'yı alıp, Emre Çolak'ı oyuna sürmek oldu! En büyük riski ise Ceyhun Gülselam'ı aratmayan Dzemaili'yi kenara çekip, Umut Bulut'u sahaya dahil ederek aldı. Ancak iş işten geçene kadar kadroya müdahale etmemesi, Prandelli'yi şimdiden taraftarın gözünde bitirdi.

Haberin Devamı

3. Yasin'den sağ bek yarattı!

Galatasaray taraftarının Mancini döneminden alışık olduğu tuhaflıklar, Prandelli'yle devam ediyor. Sabri'yi sol açık oynatacak kadar üstün bir futbol anlayışına sahip olan vatandaşını aratmayan Prandelli, sol açık Yasin'den sağ bek yaratma çabasına girdi. Bu bölgeye alınan Tarık sol bekte oynuyor, Veysel ortalıkta yok, üç sezondur sağ beki taşıyan Eboue ve Sabri ise kadro dışı. Senede 3 milyon Euro alan Hamit Altıntop ise bu bölgede oynamak istemiyor. Yasin ise kariyeri boyunca ilk kez sağ bek oynadı ve bir daha kadroya girmesi zor görünüyor.

4. Oyuncularını motive edemedi

Anderlecht maçında yaşanan onca taraftar tepkisine rağmen, motivasyonu yüksek bir takım kuramadı. Oyuncuların birbiriyle anlaşamadığı açıkça görülüyor. Takımda koordinasyonu sağlayamadığı gibi kenardan takımı ateşlemeyi başaramadı. Burak ve Selçuk'u, kariyerlerinin en kötü günlerini geçirmelerine rağmen ısrarla sahada tuttu ve daha da dibe vurmalarına yol açtı.

YORUM YAZ