MENÜ

Şeytana pabucu ters giydirdiler: 5-3

İngiltere Premier Lig'in 5. haftası harika bir maça sahne oldu. Manchester United, 3-1 önde götürdüğü Leicester maçını 5-3 kaybetti. Leicester, Kırmızı Şeytanlar'a pabucunu ters giydirdi.

Şeytana pabucu ters giydirdiler: 5-3

King Power Stadı'na ikinci gelişim. 3000 Manchester taraftarı arasında bir pankart gözüme ilişti.'Leicester'da yaşayan United taraftarları' yazan. Beşiktaş'taki Trabzon taraftarlarının pankart açması gibi bir şey. Maç Leicester'in vuruşuyla başladı. United sahada Rafael-Evans -Blackett-Rojo geri dörtlüsü ile başladı. 5'inci dakikada Nugent ortaladı, Ulloa'nın kafası korner. Bir dakika sonra Vardy-Nugent Moore paslaşmasında son vuruşta Leicester etkili olamadı. Herrera-Blind -Di Maria orta saha Falcao-Rooney Van Persie ileri uçta başladı. 11. dakikada Di Marianın ara pasında Van Persie'nin şutunda Schmeichel topu kornere çeldi.

Haberin Devamı



Goller art arda geldi
12. dakikada Falcao ortasını yaptı, Van Persie kafayı burdu ve Manchester 1-0 öne geçti. Dakika 15'ye Rooney'nin asistiyle Di Maria harika bir vuruşla durumu 2-0'a getirdi. Dakikalar 18'i gösterdiğinde Vardie ortasını yaptı, Ulloa vurdu ve Leicester farkı bire indirdi: 1-2. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Son derece süratli bir maç oluyor. Leicester hiç korkmadan United'ın üzerine gidiyor. Geriye kapanıp beraberlik için oynamıyor. Bu sezon United'ı ilk defa canlı seyrediyorum. Bu sezon konuşmak için çok erken fakat Chelsea , City ve United arasında geçer şampiyonluk yarışı. Evans sakatlandı yerine Smalling oyunda dakika 30. 36. dakikadayız. Dört dakikada 3 gol var maçta Cambiasso'nun ne işi var Leicester'de. Git bizim lige paraya boğsunlar flaş transfer diye. Leicester pes etmiyor. Her fırsatta hücumu düşünüp gol atmaya çalışıyor. Bu atakları devamlı Rojo'nun bulunduğu kanattan geliştiriyor. İlk yarıda 2 dakika uzatma oynanıyor. İlk yarı United'ın 2-1 üstünlüğüyle kapandı.

Bomba gibi bir ikinci yarı


Leicester Arsenal'le 1-1 berabere kaldığı maçta da burdaydım. Oynadıkları futbol tesadüf değil. 49. dakikada Falcao'nun vuruşu üst direkten geri döndü. Di Maria, De Laet tarafından ceza sahası dışında düşürüldü. Rooney'nin vuruşu auta gitti. United transfere çok para harcadı0. bu sezon.Bence en iyi transfer Di Maria.Takımı hızla ileri taşıyor geri pas yapmadan.

57. Dakikada United 3-1 önde

Rafael'in ortasında Schmeichel topu çeldi. Van Persie, Di Maria'ya pasını verdi. Onun iyi vuramadığı topa Herrera topuğuyla dokundu ve durumu 3-1 yaptı. Bir dakika sonra Leicester korneri atak hala devam ediyor. Yine arka direkte Ulloa yine kafa derken Rafael Vardy'yi ceza sahası içinde düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Dakika 63'te Leicester Nugent'in attığı golle durumu 3-2'ye getirdi. Leicester gol yiyor atakta, iki farklı geriye düşüyor atakta derken 64. dakikada Cambiasso, durumu 3-3'e getirdi.

Teşekkürler Leicester, Teşekkürler United. King Power stadı yıkılıyor. Ben bile yerimde duramıyorum. Futbol bu Leicester yine atakta. Harika bir maç oluyor. Van Gaal takımı toparlasın diye Mata'yı ve Januzaj'ı ısınmaya gönderdi. Cambiasso alkışlarla yerini Andy King'e bırakıyor. Falcao çıkıyor Januzaj oyunda. Nugent çıkıyor, James oyunda .Maçta gol var, sürat var, derken Andy King ceza sahasından vuruşu yandan dışarı çıktı. 75. dakikada Di Maria-Mata değişikliği oldu. Bir futbol aşığı olarak Leicester'in bu mücadeleden sonra kaybetmesini istemiyorum.

Muhteşem geri dönüş


Manchester United gibi bir takım karşısında 3-1 geriye düşen Leicester, 79. dakikada Jamie Vardy'yle durumu 4-3'e getirdi. Leicester City tarih yazıyor bugün. 1976 senesinden beri bu ülkede maç seyrediyorum böylesine ilk defa rastlıyorum. 83. dakikada Vardy kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Tyler Blackett rakibini ceza sahası içerisinde yere düşürdü ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Tyler Blackett direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Topun başına gelen Ulloa, durumu 5-3'e getirdi.

Allahım bu da futbol bize yedirdiklerine de futbol diyorlar ülkemizde. Altıncı gole çok yaklaştı, Leicester Schlupp'un şutunda. Leicester sürklase olan United karşısında top çeviriyor. Ve bu inanılmaz maçı Leicester 5-3 kazanıyor.

Sözün bitti yer bu olmalı. Haftaya Emirates'te Arsenal-Spurs maçında buluşmak üzere King Power Stadı'ndan selamlar, sevgiler.

Edip ADANIR - King Power Leicester

TAKIM KADROLARI

LEİCESTER CİTY:
Schmeichel, de Laet, Moore, Morgan, Konchesky, Cambiasso (King - 71' ), Drinkwater, Hammond, Nugent (James - 75' ), Vardy (Schlupp - 85' ), Ulloa

Yedekler:
James, King, Hamer, Schlupp, Mahrez, Wasilewski, Wood

MANCHESTER UNİTED: De Gea, Rojo, Blackett, Evans (Smalling - 30' ), Rafael, Herrera, Rooney, Di María (Mata - 76' ), Blind, Van Persie, Falcao (Januzaj - 72' )

Yedekler: Shaw, Mata, Januzaj, Smalling, Lindegaard, Fletcher, Valencia

YORUM YAZ