MENÜ

'Penaltı yok'

Gökhan Gönül, Şenol Can'ın hafif temasını hissettiği anda kolayca kendini yere bıraktı. Bu pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Ali Palabıyık'ın bu kararı tam bir fiyasko oldu.

'Penaltı yok'

Maçın 80. dakikasında Ali Palabıyık pozisyonu aslında net olarak görüyor. Gökhan GÖnül, Şenol Can’ın yanından topa hamle yapmaya çalışırken, rakibinin hafif el ve vücut temasını hissettiği an kendini çok rahat bir şekilde yere bırakıyor. Pozisyonu devam ettiren hakem Palabıyık, daha sonrasında ilave yardımcı hakem Cem İyihuylu’nun uyarmasıyla gecikmeli olarak beyaz noktayı gösteriyor. Aynı ilave yardımcı hakeme ve Ali Palabıyık’a soruyorum: Pozisyonun aynısı Gaziantepspor lehine olsaydı, penaltı kararı verebilir miydiniz? Bana göre penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan, fiyasko bir karar. Palabıyık, bu yanlış kararıyla maçı bir takımın hanesine direkt 3 puan olarak yazdırmış oldu.

Haberin Devamı

Maçın önüne geçtiler

Ayrıca daha karşılaşmanın 7. dakikasında bir kaleciye ‘zaman geçirmeden dolayı’ uyarı yapmak böylesine üst düzey maç yöneten bir hakeme yakışmayacak bir davranış. Aynı şekilde Gökhan Gönül’e, taçı kullanmaya geç gittiği gerekçesiyle gösterilen sarı kart da tam bir fiyasko oldu. Gökhan tacı kullanmak için koşarak mı gitmeli? Tabii ki böyle bir şey söz konusu değil. Verdikleri belki de en doğru karar, 90+1. dakikada İbrahim Akın’ın attığı golün ofsayt nedeniyle iptal edilmesiydi. Genelde bakıldığında hakem açısından zor olmayan bir maç vardı. Ancak sezona kötü başlayan hakemler bu karşılaşmada da
vermiş oldukları kararlarla maalesef yine maçın önüne geçmeyi başardılar.

Serdar Tatlı

YORUM YAZ