MENÜ

Kaptan gemiyi kurtardı: 1-0

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Kaptan gemiyi kurtardı: 1-0

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Gaziantepspor'u konuk etti. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Emre'den kritik gol
Galatasaray'ın Balıkesirspor'a 2-0 yenildiği haftada Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Sarı-Lacivertliler, çok önemli 3 puanın sahibi oldu. Maçın başından itibaren üstün bir futbol sergileyen fakat son vuruşlardaki başarısızlık nedeni son bölüme kadar gol bulamayan Fenerbahçe, 80. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Emre Belözoğlu topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe'yi galibiyete taşıdı.

Taraftar Emenike'yi ıslıkladı

Mücadelenin ikinci yarısında Emenike ile Emre arasında yaşanan tartışma sonrasında, taraftarlar Emre Belözoğlu'nu haklı bularak Emenike'yi her ayağına top geldiğinde ıslıkladı. Bu olaydan 5 dakika sonra teknik direktör İsmail Kartal, Emenike'nin yerine Webo'yu oyuna dahil etti. Emenike oyundan çıkıp direkt soyunma odasına gitti.

Maçtan dakikalar

2. dakikada İbrahim Akın’ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmada Alves’e çarpan topu, kaleci Mert Günok kornere tokatladı.

4. dakikada Mehmet Topal’ın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

6. dakikada Emenike’nin ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

23. dakikada Mustafa Durak’ın ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Mert Günok uzanarak, topu kornere çeldi.

24. dakikada sağdan İbrahim Akın’ın kullandığı korner atışında, yükselen kaleci Mert Günok, topu elinden kaçırdı. Altıpasa düşen topa bir kez daha hamle yapan Mert, meşin yuvarlağı kontrol etti.

25. dakikada Diego’nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

29. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül’ün yerden ortasında, Emenike’nin müsait durumda vuruşunda, kaleci Eray Birniçan iki hamlede topu kontrol etti.

31. dakikada ceza alanı dışından İbrahim Akın’ın yerden sert şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topa sahip oldu.

45. dakikada Gökhan Gönül’ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

48. dakikada Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda Diego ortasını ceza sahası dışında müsait durumda bulunan arkadaşı Emre Belözoğlu'na yapıyor. Emre Belözoğlu'nun yaptığı şık vuruş yandan dışarı çıkıyor.

52. dakikada Gaziantepspor takımı gole çok yaklaşıyor! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın ön direğe doğru sert bir kesme orta yapıyor. Topu iyi takip eden Chico'nun yaptığı kafa vuruşunu kaleci Mert Günok iki hamlede kontrol ediyor.

59. dakikada Fenerbahçe mücadelenin ilk değişikliğini gerçekleştiren takım oluyor. Pierre Webo oyuna dahil olurken Emmanuel Emenike oyundan alınıyor.

64. dakikada Fenerbahçe takımı gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un ortasında Moussa Sow'un müsait durumda yaptığı kafa vuruşu direğin bir karış yanında dışarı çıkıyor ve bu önemli pozisyondan Fenerbahçe takımı yararlanamıyor.

65. dakikada Bu kez Gaziantepspor takımı çok net bir gol pozisyondan yararlanamıyor. Sağ kanatta topla buluşan İbrahim Akın savunma arkasına iyi sarkan arkadaşı Oğulcan Çağlayan'a güzel bir pas veriyor ve Oğulcan Çağlayan kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Pozisyonda ağır davranan Oğulcan Çağlayan şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

71. dakikada Fenerbahçe takımı rakip kalede baskı kurmak istese de pek başarılı olamıyor. Rakip Gaziantepspor ise geliştirdiği kontra ataklar ile etkili olmaya çalışıyor.

82. dakikada GOOLLL !! Fenerbahçe takımı Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı gol ile öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşmak isteyen Gökhan Gönül ceza sahası içinde bir anda rakibi Şenol Can'ın müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Ali Palabıyık pozisyonun penaltı olduğunu belirtip penaltı noktasını gösteriyor. Topun başına geçen Emre Belözoğlu kaleci Eray Birniçan'ın solundan topu ağlarla buluşturuyor.

83. dakikada Fenerbahçe takımı son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Selçuk Şahin oyuna dahil olurken Moussa Sow oyundan alınıyor.

89. dakikada Ceza sahası dışında topla buluşan Dirk Kuyt'ın vuruşunu kaleci Eray Birniçan kurtarıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ