MENÜ

Formula 1'in yeni lideri Hamilton

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı Singapur Grand Prix'ini kazanan Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi.

Formula 1'in yeni lideri Hamilton

Formula 1 sezonunun 14. mücadelesi, Singapur’daki 5 bin 65 metrelik Marina Bay Pisti’nde 61 tur üzerinden yapıldı.

Sıralama turlarında 2’nciliği elde eden Mercedes’in şampiyona lideri sürücüsü Nico Rosberg, aracında yaşanan elektronik arıza yüzünden ısınma turunda kalkamadı. Alman pilot, kurallar gereği yarışa pit yolundan başladı.

Yarışa "pole pozisyonu"ndan başlayan bir başka Mercedes pilotu Lewis Hamilton, startta yerini korudu. 5. cepten kalkan Ferrari sürücüsü Fernando Alonso, ilk viraj öncesinde iki Red Bull-Renault sürücüsünü de geride bıraktı ancak çizgisini kaybederek virajı düz geçti. Muhtemel bir ceza almamak için Sebastian Vettel’e yol veren Alonso, böylece 3. sıraya yerleşti.
İlk tur sonunda en yakın rakibi Vettel’e 1,7 saniye fark atan Hamilton, farkı, 5. turda 2,5, 10 tur sonunda ise 5 saniye civarına çıkardı. Hamilton ve Vettel’i, Alonso, Red Bull’dan Daniel Ricciardo ve Ferrari’den Kimi Raikkonen izledi.

İlk "pit stop"ların ardından yarışın zirvesinde herhangi bir değişiklik olmadı. Pisti, takım arkadaşı Hamilton’dan yaklaşık 5 saniye daha yavaş turlayan Rosberg, 14. turda pite girdi. Direksiyonu değiştirilen Alman pilot, otomobili yeniden çalıştırılamadığı için yarışa veda etti.

25. turda 2. sıradaki Vettel ile arasındaki farkı bir saniyeye düşüren Alonso, 2. kez pite geldi. Alonso, sonraki turda "pit stop" yapan Vettel’i geride bırakmayı başardı. Hamilton, ikinci "pit stop" sonrası lider olarak Alonso’nun yaklaşık 5 saniye önünde piste döndü.

Force India-Mercedes’ten Sergio Perez’in, Sauber-Ferrari’den Adrian Suttil’i geçmeye çalışırken kopan ön kanadı nedeniyle 31. turda güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracı girer girmez pite giderek yumuşak lastikleri takan Alonso, 2’ncilikten 4’üncülüğe geriledi ama yarışın sonuna kadar dayanacak lastiklere geçtiği için bir "pit stop" daha yapması gereken Hamilton, Vettel ve Ricciardo’ya karşı avantaj yakaladı.

Güvenlik aracının pisti terketmesiyle 38. turda yarış yeniden başladı. Aracında süper yumuşak lastik bulunan yarış lideri Hamilton, 4 turda rakipleriyle arasındaki farkı yaklaşık 10 saniyeye çıkardı.

Vettel’in yaklaşık 25 saniye önündeki Hamilton, 53. turda pite girdi. Alman pilotun arkasında 2. olarak piste dönen Hamilton, bir tur sonra yeniden liderliği ele geçirdi.

Kalan bölümde hata yapmayan Hamilton, 2:00:04.795’lik derecesiyle sezonun 7’nci, kariyerinin 29. yarış zaferini kazandı. Red Bull-Renault’dan Vettel 2’nciliği, takım arkadaşı Ricciardo ise 3’üncülüğü elde etti.

Yarışın ardından puanını 241’e çıkaran Hamilton, takım arkadaşı Rosberg’in 3 puan önünde şampiyonanın yeni lideri oldu.

Sezonun 15. yarışı, Japonya Grand Prix’i 5 Ekim’de yapılacak.

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:


1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
4. Fernando Alonso (Ferrari)
5. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
6. Jean-Eric Vergne (STR-Renault)
7. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
8. Kimi Raikkonen (Ferrari)
9. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
10. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
- Pilotlar ve takımlar klasmanı

Formula 1’de Singapur Grand Prix’inin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 241 puan
2. Nico Rosberg (Almanya) 238
3. Daniel Ricciardo (Avustralya) 181
4. Fernando Alonso (İspanya) 133
5. Sebastian Vettel (Almanya) 124

Takımlar klasmanı

1. Mercedes 479
2. Red Bull-Renault 305
3. Williams-Mercedes 187
4. Ferrari 178
5. Force India-Mercedes 117

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ