MENÜ

Bu gidiş iyi değil: 2-0

Galatasaray, toparlanmak için gittiği Balıkesir'de dağıldı! Eskişehir'e puan kaybeden, Anderlecht hezimetinden son anda kurtulan Aslan, ligin yeni takımına yenildi, taraftarını delirtti. Sarı-Kırmızılılar, neden çıktığını anlamadığı yönetim krizine mi, yoksa takımın kötü gidişine mi kızacağını şaşırdı. Tabi bir de Prandelli ve futbolcuların vurdumduymazlığı var!

Bu gidiş iyi değil: 2-0

İtalyan hoca, Balıkesir deplasmanına 8 savunmacıyla çıktı, 2-0’a rağmen ilk değişikliği 62’de yaptı! Takımı da ona uydu, sıfır reaksiyonla maçı tamamladı. İlk 3 haftada puan kaybı 4’e çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray şaşırtmadı

Son iki maçından da beraberlikle ayrılan Galatasaray, Balıkesirspor’a konuk oldu. Oynanan kötü futbol; taraftarla oyuncuların arasını açarken, başta Burak, Selçuk ve Veysel’in
ağır eleştirmesine neden oldu.

Savunma döküldü


İdeal kadrosunu henüz bulamayan Prandelli ise bu maçta Yasin’i sağ bekte oynatırken Olcan’ı 18 kişilik kadroya almadı. Henüz 2. dakikada Sneijder’ın ceza sahası dışından vuruşuna kaleci son anda müdahale ederken, top son olarak direğe çarparak kornere çıktı. Bu pozisyon Cim Bom’un maçın başında hareketlenmesini sağlasa da bu durum çok uzun sürmedi. Orta alanda yapılan pas hataları, Dzemaili ve Selçuk’u oyuna girememesi, Bruma’nın savruk futbolu Aslan’ın baskıyı kuramamasına neden oldu. Tarık ve Sneijder dışında topu olumlu kullanabilen bir isim çıkmayınca Balıkesir kalecisi çok da zorlanmadı. Kontrataklarla rakibinin hatalarını değerlendirmek isteyen Balıkesir ise oyun disiplininden kopmadı. 22. dakikada Alanzinho kaptığı topla hızla kaleye yöneldi. Rakiplerinden çok şık kurtulan tecrübeli oyuncu Sercan’ı gördü. Sercan, Chedjou’dan kolayca sıyrılıp vuruşunu yaptı, Semih’e çarpan top ağlarla buluştu: 1-0. 43. dakikada Chedjou pozisyonu uzaklaştırmak isterken top Andre Santos’a çarparak Gökhan Ünal’ın önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu sert vurdu ve farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Bu aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

Takım olamıyorlar


Galatasaray ikinci yarıya daha derli toplu başlasa da yine organize olmadı, yine takım olamadı! Oyuncularının performansından memnun olmayan Prandelli, 62. dakikada Bruma-Emre ve Dzemaili-Umut değişikliklerini yaptı. Fakat bu değişiklikler oyun anlayışında bir farklılık yaratmadı. Kötü futbola isyan etmeyen oyuncuların bu durumu değiştirmesi beklenemezdi zaten. Geldiği günden bu yana ağır yüklemeler yapan Prandelli sahadaki oyuncularının ayakta duramadığını gördüğü zaman belki işler değişebilir. Fakat bu gidişle kendisinin o haftaları görebilmesi zor görünüyor. Pozisyon üretemeyen, bir birinden duygu olarak çok uzak olan bir takımın aldığı kötü sonuçlar sürpriz sayılmaz. Tabii bu durumda Balıkesir’in hakkını teslim etmezsek ayıp ederiz. Düşük bütçeyle kurulmuş, rakibine saygı duyan, takım olmuş oyuncuları bu galibiyetten dolayı kutlamak gerekir. Futbolun değişmez kuralı yürekli olmaktır. Balıkesir, güçlü rakibini 2-0 mağlup ederken bunu başardı.

Metin Karabaş

YORUM YAZ