MENÜ

"Bir hayalim var"

Vahid Halilhodzic, daha önce en büyük hayalinin Cezayir ile Almanya'yı elemek olduğunu belirterek, "Bunu kıl payı çakırdım. Şimdi ise yeni bir hayalim var: Trabzonspor ile şampiyon olmak" dedi.

"Bir hayalim var"

Bordo-Mavililer'in teknik patronu, kulüp dergisine verdiği röportajda önemli ve samimi açıklamalar yaptı. Takım olma yolunda sabra çok ihtiyaç duyduklarını söyleyen Halilhodzic, "İnsanların Vahid hocadan çok büyük bir beklentisi olduğunu biliyorum. İlahi bir güçle işleri yoluna koymam bekleniyor. Sihirlerim olduğu düşünülüyor. Bir yıldır İbrahim başkanımızla temas halindeydim. Trabzonspor'u dışarıdan takip ettim. Bugün buradayım. İnşallah doğru zamandır" diye konuştu. Tecrübeli teknik adam, hiçbir zaman gittiği kulüplerde hazır bir kadro bulmadığını, hep takımı kendisinin yarattığını söyleyerek, "Bu da benim kaderim herhalde" dedi.

'Zamana ihtiyacımız var'

Halilhodzic, Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak için zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Benim hayalim Dünya Kupası’nda Cezayir Milli Takımı ile Almanya’yı elemekti. İbrahim başkanımız o an şampiyonluk hayal ederken ben Almanya’yı elemek istiyordum. Hayalime çok yaklaştım. Kıl payı kaçırdım diyebilirim. Bunun dışında Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak hayalim. Bunun için zamana ihtiyacım var. Şampiyon olacak bir takım 15 günde var edilemez. İnsanlar önce bunu anlayacak. Para önemli ancak daha önemlisi zaman. 3-4 ayda takım olacağız, sonra başarıyı kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

'Örnekler ortada'


Vahid Halilhodzic, şampiyonluk için zamana ihtiyaç duyduklarını verdiği örneklerle anlattı. Deneyimli çalıştırıcı, "Chelsea, Abramovic'ten sonra 4 senede şampiyon olabildi. Manchester City örneği de ortada. Trabzonspor da şu an ciddi bir değişime gitmiş durumda. Birçok transfer yaptık ve her transfer bir risktir. Gelen oyuncular tutmazsa ya da kısa sürede verim alınmazsa maddi ve manevi sorunlar yaşanır. Başkanımızın şampiyonluktan bahsetmesi, Şampiyonlar Ligi’ni hedef olarak göstermesi gayet normal. Ama rakiplerimizin bizden daha hazır olduğu gerçeği ortada" sözlerini sarfetti.

Almanya maçında ne olmuştu?

Halilhodzic'in elemeyi çok istediği Dünya Kupası'nda ikinci turda oynanan Almanya maçında Cezayir, rakibine adeta kök söktürmüştü. Almanlar'ın farklı kazanması beklenen maçın normal süresi 0-0 sona ermişti. Panzerler aradıkları golleri 92'de Schürrle ve 120'de Mesut Özil'le buldu. 120+1'de Djabou'nun kaydettiği sayı, Cezayir için ufak bir teselli oldu.

Halilhodzic'ten inciler

"Avusturya kampına gittiğimiz oyuncu grubuyla lige başlasaydık sıkıntılı dönemler geçirebilirdik. Bu nedenle başkanla bir akşam oturduk ve yaklaşık 3 saat süren bir görüşmede her şeyi açık açık konuştuk. Şundan memnunum ki başkanımız gereken hamleleri elinden gelen maksimum seviyede yerine getirmeye çalıştı."

"İki yüzlü insanları sevmiyorum. Açıklamalarımı net ve törpülemeden yapıyorum. Bu alışılmadık durum olabilir ama ben böyleyim."

"Yeniden Trabzon’a dönüp kulübüne bu kadar gönülden bağlı olan insanların bulunduğu yerde bazı oyuncuların umursamaz tavırlarını görünce tepkilerim de sert oldu. Çok sinirlendim. Trabzonspor’da bu şekilde davranan oyuncunun yeri olamaz. Trabzonspor’u umursamayan oyuncunun bu formayı giymeye hakkı yok."

"3 Temmuz sürecinden haberim vardı ancak o kadar yoğun çalışıyordum ki detaylarını öğrenmek için harcayacak vaktim yoktu. Geçen sezon yarıda kalan Fenerbahçe maçını da izledim. Fenerbahçe ile aramızda abartılmış bir rekabet var. Bu nedenle zaman zaman duygu yoğunluğu da üst düzeye çıkıyor."

"Messi ve Ronaldo’nun kadromda olmasını isterdim. Ancak bunun mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. İmkanlar çerçevesinde yapabildiğimiz en iyi transferleri yapıp, oluşturabileceğimiz en iyi kadroyu oluşturduk."

Haberin Devamı
YORUM YAZ