MENÜ

Yabancı değil Trabzonsporlu

Uzun bir aradan sonra kadrosundaki tüm yabancılardan verim alan Trabzonspor'da artık 5 formaya 8 aday var. Constant ve Cardozo dışında yeri garanti denilebilecek oyuncu yok. Lejyonerlerin sıfır sorunla uyumu da takım içindeki havayı olumlu etkiliyor.

Yabancı değil Trabzonsporlu

Son dönemlerde sorunlu yabancılardan çok sıkıntı yaşayan, oynatamadığı birçok isme ciddi ödemeler yapmak zorunda kalan Trabzonspor, artık elindekilerden istediği verimi almanın huzurunu yaşıyor. Kadrosunda 8 yabancı bulunduran Karadeniz ekibinin teknik heyeti ligde 5 olan kontenjan sebebiyle tercih yapmakta sıkıntı çekse de Avrupa’da daha rahat bir durum ve alternatiflerle karşı karşıya. Saha dışındaki uyumları ve tavırlarıyla da takımdaki gruplaşmanın önüne geçen yabancılar şimdi Vahid Halilhodziç’in yapacağı seçimlere odaklanmış durumda.

Haberin Devamı

CARDOZO

Sakatlığı hızla düzeliyor. Gol atmasa bile varlığı ile rakiplere korku saçan Paraguaylı’nın 2-3 hafta içinde istenen seviyeye geleceği düşünülüyor. O zaman da 11’in bankosu.

CONSTANT

Fark yaratan isim oldu. Hocasının sahadaki eliayağı. Hem savunma hem hücum futbolunda var. Enerjisi, top kullanma becerisi ve özverisi onu da vazgeçilmez kıldı.

WARİS

Belki erken ama kendisine verilen 6 milyon Euro’luk bonservisin çöpe atılacak bir rakam olmadığını gösterdi. Sistem oturdukça daha da üretken olacaktır.

YATABARE

Cardozo ve Waris kadar etkili olamadı şu ana kadar. Ancak bu bölgede yıllardır çekilen alternatif sıkıntısına ilaç. Artık çıkan ile giren arasında makasın arası o kadar açık değil.

BELKALEM

Haberin Devamı

Halilhodziç’in çok güvendiği bir isim. Savunmanın toparlanmasında etkili oldu. Yanındaki arkadaşlarının da ondan öğreneceği çok şey var.

MEDJANİ

Hep bir standardı var ama beklentinin gerisinde şimdilik. Savunma-bozma oyununda var ama hocasının taktiğinden mi bilinmez, hücumda yok. Rekabetin çok içinde.

PAPADOPULOS

Neredeyse taraftarın bile, “Bu adam nereden çıktı?” dediği bir maçta çok önemli bir skor üretti. Savunmada da çok deneyimli. Artık stoper bölgesinin güçlü bir adayı.

BOSİNGWA

Sakatlığı uzadı. Zeki de ilk kez kendini aştı. Dönüşüyle beraber yerini alır mı, yoksa hoca yerli tercihi yapmayı sürdürür mü, en çok merak edilen konu bu.

Serhat Demirtaş

YORUM YAZ