MENÜ

İpler Ünal Aysal'da

Ünal Aysal henüz adaylığa karar vermedi. Ailesiyle görüştükten sonra bu konuda bir açıklama yapacak. Eğer aday olursa da mevcut yönetimden 4-5 ismi değiştirecek. Peki ya muhalefet? Adnan Öztürk, Prof. Mehmet Helvacı, Cemal Özgörkey gibi isimlerin başkanlık için adı geçiyor. Ancak Ünal Aysal'ın kararı, bu konuda belirleyici olacak.

İpler Ünal Aysal'da

Ünal Aysal çok rahat

Haberin Devamı

Seçim kararı aldığı gün ekibiyle bir toplantı yapan Ünal Aysal tam destek aldı. Ekibinin tecrübeli isimleri, “Çok iyi bir zamanlama ve hamleyle, kimsenin beklemediği bir hareket yaptınız. Artık herhangi bir şey yapmamıza gerek yok” diyerek Aysal’a moral verdiler. Başkan da, “Mayısa kadar yürümemiz imkansızdı, gerekeni yaptım” diye cevap verdi. Aysal’ın başta Sedat Doğan ve Necati Demirkol olmak üzere 4-5 ismi değiştireceği öğrenildi. İsimler Abdurrahim Albayrak ve Haldun Üstünel. Ancak Fatih Terim’e yakınlığı ile tanınan Albayrak’ın Aysal’dan veto yemesi büyük olasılık. Aysal ise hem aday olarak seçime gitmek hem de yeni isimleri belirlemek için acele etmeyecek. Önce bu konuyu ailesiyle görüşecek.

Haberin Devamı

Mehmet Helvacı'nın isteği

Hukuk bilgisiyle tüm Galatasaraylılar’ın saygısını kazanan ve daha önce başkanlığa adaylığını koyan Prof. Mehmet Helvacı’nın şu anda böyle bir tasarrufu yok. Ancak aday kim olursa olsun bütçe dışına çıkacak tüm harcamaların taahhüt altında bulunmasını istiyor. Helvacı, “İşleyişten sıkıntım yok. Yatırım ortaklığı olmayacak bir hamle değil, oradan gelecek gelirlerin taahhüt edilen yerlere harcaması lazım. Eğer bu imza altına alınırsa ve yersiz harcamaların kendi ceplerinden karşılanacağı taahhüdü verilirse endişem kalmaz” diye konuşuyor. Bu arada Helvacı’nın kulübü zor durumda gördüğü anda bu yarış içinde yer alabileceği yakın çevresi tarafından konuşuluyor.

Adnan Öztrük'ün planı

Aysal’ın ilk yönetiminde yer alan ve Başkan’la yıldızı barışmayan Adnan Öztürk ise şu anda kımıldamama kararı aldı. Öztürk’ün beklemeyi tercih edeceği öğrenildi. Sert sözlerle Aysal’ı zaman zaman eleştiren Öztürk eğer çok büyük bir destek görürse adaylık için düğmeye basacak. Bu desteğin geniş bir kitleden gelmesi halinde geçmişte yaptığı hazırlıklarla yola çıkacak. Aysal’ın çekilmesi halinde bu büyük desteğe ihtiyaç duymadan adaylığını açıklayabilir.

Oluşumlar için çok erken!

Başka isimlerin de gündeme gelmesi mümkün. Mesela Turgay Kıran, Galatasaray’ın en zor günlerinde aday olmaktan çekinmemişti. Genç jenerasyondan Cemal Özgörkey ve Hakan Üstünberk. Ancak şu günlerde başkan adaylığı için kimsenin acelesi yok. En büyük belirleyici de Aysal’ın seçime girip girmemesi.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı

KAYYUM İDDİALARI BOŞ ÇIKTI

Galatasaray’da son olağan genel kurul 2010 yılında yapılmıştı. Ardından 2011 ve 2013’te olağanüstü genel kurula gidildi. Önümüzdeki ay yeniden olağanüstü genel kurul olacak. Bu seçimin ardından başkan olacak kişinin görev süresi 2017 yılına kadar olacak. Bu tarihe kadar olağan genel kurul yapılmayacak. Bir grup üye, dernekler kanununda yer alan, “İki dönem seçim yapılmazsa kayyum atanır”
maddesine dikkat çekti. Olağan genel kurulsuz üç dönem geçeceği için kulübün kayyuma devredilebileceği tehlikesi olduğunu öne sürdü. Ancak hukukçular, olağanüstü genel kurulların da normal seçim statüsünde olduğu için böyle bir olayın gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

6813 ÜYE OY KULLANABİLİR

Sarı-Kırmızılılar’da merak edilen konulardan biri de önümüzdeki ay yapılacak olan seçimde kaç üyenin oy kullanabileceği. Kulüp tüzüğünün 23. maddesine göre her yıl Şubat ayının sonuna kadar aidatını yatıran üyeler, o sene içerisindeki kurullarda oy kullanabiliyor. Buna göre, 2014 yılında aidatını yatıran 6813 üye başkanlık seçiminde söz sahibi olabilecek. Zamanında aidatını yatırmayanlar ise, seçime
kadar parayı ödeseler bile bu hakka sahip olamayacaklar.

YORUM YAZ