MENÜ

Fiyasko!

Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş'la oynanacak zorlu 90 dakikaya ilgi göstermedi. Geçtiğimiz sezon gişelerde uzun kuyruklar oluşturup, maça girmek için birbirleriyle yarışan Yeşil-Beyazlılar, Passolig'i protesto adına dev mücadeleyi pas geçti.

Fiyasko!

Her Beşiktaş maçı öncesi Bursa’da hareketli saatler yaşanırdı. Zorlu 90 dakikanın biletlerini bekleyen Yeşil-Beyazlılar, stat gişelerinde uzun kuyruklar oluşturur, hatta karaborsaya düştüğü ileri sürülen biletlere sahip olmak için adeta birbirleriyle yarışırlardı. Ancak dün klasiklerin dışına çıkıldı. Timsah sevdalıları, Atatürk Stadı Passolig Ana bilet gişesinden satışa çıkartılan biletlere kayıtsız kaldı. Yetkililer, sadece Bursaspor taraftarına satılacak biletlerin yarın akşama kadar devam edeceğini açıklarken, gişe önünde sadece 15-20 kişilik bir grubun bulunması bunun en büyük göstergesiydi. Bursa’nın en etkili taraftar grubu Teksas’ın yönetimle arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Bunlara bir de Passolig’i protesto eklenince tribünlere olan ilgili hayli azaldı. 3 gün daha satışına devam edilecek bu biletlere taraftarın ne kadar ilgi göstereceği ise merak konusu haline geldi.

‘Bize bir özür borçlular’

Beşiktaş ve Bursa taraftarları arasındaki husumetten büyük rahatsızlık duyduklarını belirten Yeşil-Beyazlı yönetici Ali Turan, sorumluluğun Beşiktaş camiasında olduğunu öne sürdü. Turan, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın geçen yıl “Barış girişimi” başlattığını hatırlatarak, yönetici, teknik heyet ve futbolcular arasında zaten bir husumet bulunmadığını, olayın ancak iki takım taraftarları arasında çözülebileceğini kaydetti. Maç için kente gelecek Beşiktaş kafilesini en iyi şekilde karşılayıp uğurlayacaklarını belirten Turan, “Ligden düştüğümüz sene söylenenler, İstanbul’da Beşiktaş’la yaptığımız maçta taraftarlara yönelik saldırı, camiamızda ciddi bir travmaya neden oldu. Barış sağlanabilir ama bize, taraftarlarımıza haksızlık yapıldığını kabul etmeleri lazım. Taraftarlarımız ciddi bir özür bekliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ