MENÜ

Çılgın proje!

Aziz Yıldırım 50 ilde Fenerbahçe spor okulu açacak. Derneklerin yerine 50 ilde Spor Okulları açılacak. Okullarda F.Bahçe teknik direktörünün belirleyeceği "Sistem ve idman programı" uygulanacak. Merkezden 7x24 denetlenecek her okulda beslenme uzmanı ve psikolog olacak. Yetenekli oyuncular yetiştirilip F.Bahçe ve Türk futboluna kazandıracak.

Çılgın proje!

Akşam Gazetesi'nden Alaattin Metin'in haberine göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp tarihine geçerek rekor kırarak camiaya çok çarpıcı bir müjdeyi verdi. Yıldırım, yeni bir yapılanma içerisine girerek alt-yapıda Hollanda devrimi yapacak. Geçtiğimiz haftalarda Antalya'da 1 milyon üye projesini de başlatan Yıldırım, Türkiye'de ilk defa uygulanacak spor okulları projesi ile hem Türk sporuna futbolcu yetiştirecek hem de F.Bahçe'ye mali açıdan çok ciddi bir katkı sağlanacak.

PROJE NELERİ İÇERİYOR?

Peki bu proje neleri içeriyor? İşte detaylar... 1- Türkiye genelinde 50 ilde F.Bahçe Spor Okulu açılacak. Dernekler tarih olacak ve her ildeki derneklerin yerini Spor okulları alacak. 2- Bu okullar için arazi ve arsalar alınacak. 3- Okullar normal apartman ve binalarda olmayacak, boş alanlarda prefabrik evlerde açılacak. 4- Okullarda hem futbol oynama alanı hem yüzme havuzu olacak. Yani F.Bahçe Spor Okulları yüzücü ve futbolcu yetiştirecek.

MERKEZDEN YÖNETİM OLACAK

Okullardaki temel hedeflere ulaşılması için de tek tip eğitim ve idman proğramına geçilecek. Buna göre İsmail Kartal'ın hazırlayacağı idman programı, sistem ve taktikler 50 ildeki okullarda da aynen uygulanacak. Yani Diego nasıl çalışıyor, nasıl yaşıyor, neyle besleniyor, hangi taktikle oynuyorsa Siirt, Batman, Van veya Denizli'deki okuldaki 10 numaralı oyuncu da buna göre yetiştirilecek. Bu taktikler okullara bilgisayar üzerinden ulaştıralacak ve saniye saniyesine takip edilecek. Her okuldan rapor alınıp denetim yapılacak.

HER OKULDA ÇİFT UZMAN


Bu proje ile başka bir detay ise şöyle... F.Bahçe'ye bağlı çalışacak okullarda bir beslenme uzmanı ve bir de psikolog olacak. Bu kişiler futbolcu ve yüzücülerin kaybedilmemesinde çok önemli rol oynayacak. Beslenme uzmanları merkezden gelecek beslenme sistemine harfiyyen uyulmasını sağlayacak. Psikologda öğrencileri sürekli kontrol altında tutacak.

AİLELER DE İŞE EL ATACAK

Sistemin bir başka özelliği ise ailelerin de topa girmesi. 50 ildeki okullarda gelişim gösteren futbolcular için hemen harekete geçilecek. O okulun sorumlu kişileri yetenekli gençlerin ailesiyle görüşecek. Aileler gerekirse F.Bahçe kulübüne gelecek ve yetenekli oyuncunun yol haritası birlikte çizilecek. Bu proje hayata geçirilerek Türk futbolunda çok eksikliği hissedilen "Yetenekli ve karakterli futbolcu" yetiştirilecek. F.Bahçe Spor Okulları ise Futbolcu Fabrikası olarak A Milli Takımlara'a da hizmet edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ