MENÜ

Cassio Lincoln şimdi ne yapıyor?

Galatasaray'a gelişi ve gidişi olay olan Cassio Lincoln, futbol hayatını Brezilya'da sürdürüyor.

Cassio Lincoln şimdi ne yapıyor?

Bugün 'Şimdi ne yapıyor' köşemizde Galatasaray'da forma giymiş efsane isimlerden birisi, Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln'ü ele aldık. Atletico Mineiro altyapısı tarafından keşfedilen Cassio Lincoln, 1997'de aynı kulüpte profesyonel futbol kariyerine başladıktan sonra 2001'de Almanya'nın yolunu tuttu. Temmuz ayında Kaiserslautern'e transfer olan Brezilyalı futbolcu, 2004 yılında ününü duyurduğu Schalke'ye transfer oldu.

Schalke'de yıldızlaştı

Brezilyalı orta saha oyuncusu, 2004-2005 sezonunda Schalke'nin Almanya Lig Kupası’na ulaşmasında büyük rol üstlendi. Aynı sezon Bundesliga'da çıktığı yirmi sekiz maçta, 12 gol atan Lincoln, Schalke’yi Bundesliga ikinciliğine ve Almanya Kupası finaline taşıdı. Aynı zamanda 2006 sezonunda Alman futbolunun en iyi oyuncusu seçilip değerini 26 milyon euro gibi yüksek bir bonservis ücretiyle zirvede tamamladı. Schalke'de oynadığı 3 sezonda çıktığı 83 maçta 40 gol kaydeden Lincoln, 2007'de Galatasaray'ın 10 numarası oldu.

Asist kralı oldu

Karl Heinz Feldkamp döneminde takıma katılan Cassio Lincoln, Galatasaray'da oynadığı 2 sezonda çıktığı 67 maçta 16 gol atıp 31 asist yaptı. 2008-2009 sezonunu 39 maçta 29 asist 13 gol gibi bir istatistikle tamamlayan Brezilyalı yıldız, hem UEFA Kupası'nda hem de Turkcell Süper Lig'de asist kralı oldu.



Türkiye'ye ders verdiler

Tarih: 12 Nisan 2009.. Yer: Ali Sami Yen Stadı... Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Tarihin en olaylı derbilerinden biri olarak anıldı. Maçın son anlarında Lugano’nun Emre Aşık'a kafa atması ile ortalık karışırken, Semih Şentürk ve Arda Turan arasında yumrukların havada uçuştuğu bir kavga yaşandı. Hakem Fırat Aydınus, 4 kırmızı çıkarırken, derbi 0-0 bitti. Bu olayların çok konuşuldu. Ancak derbide iyi anlamda konuşulan bir şey daha vardı. Birbirlerine rakip olan iki Brezilyalı Roberto Carlos ile Lincoln, çıkan bu olayları birbirlerine sarılarak izledi ve yaptıkları bu hareketle Türkiye'ye bir ders vermiş oldu.



Yolu yeniden Brezilya'ya düştü

Galatasaray'ın 2009 Temmuz ayındaki yeni sezon hazırlıklarına katılmayan Cassio Lincoln'ün sözleşmesi Sarı Kırmızılı kulüp tarafından tek taraflı olarak fesh edildi. 2010 Şubat ayında Brezilya Ligi ekiplerinden Palmerias'a 2 milyon 100 bin Euro karşılığında transfer oldu. 2011-2012 sezonunda Avai'ye kiralanan Lincoln, 1 Ocak 2012'de şu sıralar Alex de Souza'nın kaptanlığını yaptığı Coritiba'ya transfer oldu. Şu sıralar bir diğer Brezilya ekibi Bahia'da kiralık olarak futbol kariyerine devam ediyor.

Onur Erdem Bayramiç

Haberin Devamı
YORUM YAZ