MENÜ

Bu stat futbola aykırı

Olimpiyat Stadı'ndaki zeminin tam olarak hazır hale gelmemesi Beşiktaş'ın güzel futbol oynamasına balta vuruyor. Bu gelişmeden sonra yönetim gözünü İstanbul'daki alternatif statlara çevirdi, görüşmeler artık an meselesi.

Bu stat futbola aykırı

Beşiktaş’ın üst üste 2 maçtır puan kaybetmesinin altında yatan en büyük etmen şüphesiz Olimpiyat Stadı’nın bozuk ve kötü zemini olarak işaret ediliyor. Güzel futbolun oynanmasına aykırı olan bu zemin sonrası yönetim içerisinde farklı sesler çıkmaya başladı. Daha önceiddia olan bu düşünce, özellikle Asteras maçından sonra daha yüksek sesle dile getirildi hatta Başkan Fikret Orman tarafından müzakere edilmeye başlandığı ileri sürüldü. Özellikle sezonun Mersin İdmanyurdu’nun rezalet sayılabilecek sahasında mücadele eden futbolcular bu problemin acil şekilde çözülmesini söylüyor. İlerleyen aylarda olumsuz hava koşullarının artmasından sonra Olimpiyat Stadı’nın her yapısı Beşiktaşlı futbolcuların aleyhine işleyecek, sakatlanmalara ve talihsiz gol yemelere bile gebe olacak. Bu gelişmelerden sonra Beşiktaş’ın resmi temaslara başlayacağı ve Vodafone Arena’nın inşasıtamamlana kadar alternatif statlara yönelebileceği iddia ediliyor.

‘Stat değişikliği mümkün’

Yönetici Ahmet Ürkmezgil’in Asteras maçından sonra yaptığı, “Stat değişikliği mümkündür. Yönetim kurulumuzla konuşulup en iyisi sağlanacaktır” açıklaması, Siyah-Beyazlı kulübün bir arayışta olduğunu gözler önüne seriyor. Artık ihtimaller hesapları yapılmaya başlandı. Taraftarların mağdur olmaması için İstanbul’daki statlara bakılmaya başlandığı bile öğrenildi. Fakat başka bir senaryo daha yaşanılabilir, Fikret Orman’ın geçtiğimiz sezonlarda dile getirdiği “Her iç saha maçımızı Anadolu’nun farklı illerinde oynayacağız” sözleri gündeme gelebilir. Bundan sonra yönetim önünde artık iki yol var. Ya elini çabuk tutupOlimpiyat’ın zemin sorununu çözecek ya da stat değişikliği yapacak. Öte yandan geçtiğimiz sezon yöneticilerin polemikleri ve karşılıklı açıklama savaşları yaratması sonucu Kasımpaşa Stadı’na geri dönüş yapılmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ