MENÜ

Bu gurur onların

Fenerbahçe için bugün çok özel bir gün... Sarı-Lacivertliler, kürek şubesinin faaliyete geçişinin 100. yılını özel etkinlikle kutlayacak. Camianın önde gelen isimleri de Dereağzı'ndaki organizasyonda bir araya gelecek.

Bu gurur onların

Kuruluşundan itibaren futbolun dışnda birçok branşta hizmet veren Fenerbahçe’de yine tarihi günlerden biri yaşanıyor. Bu kez gurur tablosunda kürek şubesi yer alıyor. Faaliyete geçişinin ardından 100. yılını geride bırakan kürek şubesi, bugün Dereağzı’nda özel bir kutlama gerçekleştirecek. Fenerbahçe’nin 1914’te Kurbağalıdere yakınlarındaki kulüp binasında başlayan serüvende bir asır geride kalırken, yurt içinde ve dışında da sayısız başarılar elde edildi. Kürekte ilk Türk takımını kuran kulüp olan Fenerbahçe, ilk müsabakasına ise 13 Temmuz 1917’de Üsküdar Anadolu’ya karşı çıktı ve 2, 3 çiftlerde kazanan taraf oldu.

Haberin Devamı

Başkan da bekleniyor

Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray’ın da 1922’de kürek ekibini kurmasının ardından bu branşta rekabet artarken, Sarı-Lacivertliler’in uluslararası arenada ses getiren başarıları bu spora ilgiyi artırdı. Bu arada başkan Aziz Yıldırım’ın da faaliyetlerini yakından takip ettiği kürek şubesinin bugün saat 15.00’de başlayacak organizasyonunda yer alması bekleniyor.

YORUM YAZ